Emoties en gevoelens zijn onlosmakelijk met ons mens-zijn verbonden. Emoties en gevoelens zijn daarmee een belangrijk onderdeel van therapie. Vreugde, verdriet, boosheid en angst en allerlei daarvan afgeleide gevoelens maken ons wie we zijn. Emoties kunnen stil zijn en verborgen blijven of zelfs afwezig lijken, maar ze kunnen ook uitgesproken zijn of explosief. Met sommige emoties kunnen we beter omgaan dan met andere emoties en dat is voor ieder mens verschillend. 

Therapeutisch omgaan met emoties

Als therapeut gaan we om met de emoties van de cliënt en met gevoelens en emoties in onszelf. We kunnen geraakt zijn of overrompeld worden of er niets bij voelen. De cliënt kan zijn emoties verdragen, wegstoppen en negeren of zich overspoeld voelen. In deze eendaagse masterclass leer je emoties reguleren, bewust worden of stimuleren op een manier dat je er therapeutisch mee kunt werken. Dat geldt zowel voor je eigen emoties als voor emoties van je cliënt. Aangrijpingspunt is steeds weer het lijf. Je leert het lijf te gebruiken om te reguleren. 

Meer tools voor je SER of voor je begeleiding

Ben jij therapeut, coach of counseler......
Of ben je craniosacraal therapeut (in opleiding).....
....en wil je meer weten over het omgaan met emoties en gevoelens dan is deze eendaagse workshop een leuke kennismaking met werken met het lijf. 

Aanmelden en meer info over Emotieregulatie.