Een uitdagende opleiding, waarin vakbekwaamheid en persoonlijke ontwikkeling hand in hand gaan.

Modulair onderwijs

"There is more knowledge in our hands than in all the books of the world"  John Upledger. 

Ons onderwijs is modulair opgebouwd. In elke module voeg je een stuk toe aan wat je eerder geleerd hebt. Zo breid je je kennis en vaardigheden lopende de opleiding steeds verder uit. Al vanaf de eerste module, de CST 1, kun je de CST invoegen in je oorspronkelijke beroep. Daarnaast is het lerend om te oefenen op je collega's en proefpersonen.

Betrokken en in contact

In elke module is er een prettige afwisseling tussen theorie en praktijk (hoorcollege, powerpoint, interactieve discussie, demo's en oefenen). Naast het ontwikkelen van kennis en vaardigheden in de CST staat ook je eigen persoonlijke ontwikkeling in het licht van je professioonele ontwikkeling centraal. Dit krijgt vorm middels de behandelingen die je binnen en eventueel buiten de opleiding ondergaat en de reflectie via interactieve rondes op dit proces. Gaande de opleiding zul je merken dat je eigen ontwikkeling een boost krijgt op de manier zoals we dat in de CST gewoon zijn: betrokken en in contact. Na het behalen van het examen-C kun je je als craniosacraal therapeut aansluiten bij een beroepsvereniging en zelfstandig een praktijk voor craniosacraal therapie runnen. 

Ben jij geschikt voor de opleiding craniosacraal therapie bij Upledger?

Het Upledger Instituut Nederland biedt een complementaire opleiding craniosacraal therapie in deeltijd op HBO niveau aan. De opleiding is gevestigd in Oudewater. In principe worden alle modules daar gegeven behalve de Advanced 1 module. De opleiding is een duale deeltijdse opleiding. Het onderwijs is modulair opgebouwd. Voor toelating tot de opleiding is het nodig dat er enige kennis en/of ervaring in het werken met cliënten aanwezig is. Deze kennis kan zijn opgedaan via een opleiding op HBO-niveau in de zorg of een menskundige richting. Voor HBO opgeleide mensen uit de zorg, zoals fysiotherapeuten, artsen en verpleegkundigen kan voor een aantal modules (zoals anamnese en onderzoek) vrijstelling gekregen worden. Daarnaast is het mogelijk dat studenten via een EVC traject kunnen aantonen dat ze over de vereiste kennis en vaardigheden beschikken door behaalde competenties.

Je kunt bij ons de opleiding volgen als je beschikt over:

  • Een reguliere of complementaire vooropleiding op minimaal HBO-niveau in de zorg of menskundige richting; of
  • Een opleiding daaraan gelijkgesteld op basis van behaalde competenties; en
  • HBO medische basiskennis volgens Plato normen (CPION of SNRO erkend)
  • Bij voorkeur praktische ervaring met het werken met patiënten/cliënten;