Upledger instituten wereldwijd

Het Upledger Instituut Nederland is gelieerd aan het Amerikaanse Upledger Instituut. Daarnaast is er nauwe samenwerking met alle Upledger Instituten in Europa en over de hele wereld: Upledger Global. Zo geven enkele van onze docenten ook in het buitenland les. We maken deel uit van internationale teachers meetings en kennisnetwerken. Zo houden we elkaar op de hoogte van ontwikkelingen en wetenschappelijk onderzoek in ons eigen vakgebied en relevant wetenschappelijk onderzoek uit aanverwante vakgebieden.

Het basis curriculum craniosacraal therapie wordt over de hele wereld op dezelfde manier gegeven. Dichtbij huis is er een vruchtbare uitwisseling van kennis, docenten en studenten met het Belgische Instituut. 

Over de hele wereld zijn er Upledger instituten.

Leiding Upledger Instituut Nederland

De dagelijkse leiding van het Upledger Instituut Nederland ligt in handen van Annick Smit-Pino. 

Tijdens cursussen is er altijd iemand op het secretariaat aanwezig. Voel je vrij om binnen te lopen voor informatie, overleg over cursussen of betalingen of omdat je graag je even wilt overleggen of iets wilt vertellen. De deur staat altijd voor je open!

Het secretariaat is op werkdagen bereikbaar op 06-14 12 12 18 of via info@upledger.nl

Docenten

Wij hebben een bijzonder enthousiast en gedreven docententeam met grote passie voor het vak craniosacraal therapie. Van oorsprong zijn ze allemaal fysiotherapeut en hebben daar bovenop veel opleiding en ervaring opgedaan. Hun rust hebben ze allemaal gevonden in dit prachtige vak, in het werken met die fascinerende fascie. Naast het lesgeven werken ze allemaal nog in de dagelijkse praktijk met cranioscraal therapie. 

Opgeleid door Upledger

Onze docenten zijn van oorsprong opgeleid door Upledger Amerika. De meesten van hen hebben nog veel les gehad van Dr. Upledger zelf. Ze vinden het dan ook een grote eer om zijn gedachtegoed levend te houden en over te brengen. Tegenwoordig leiden we onze docenten gedeeltelijk intern op. Dat is een lang traject van veel assisteren en geleidelijk aan zelf modules gaan geven. Samen en in samenwerking met andere Upledger Instituten over de hele wereld ontwikkelen we het vak verder. Daarbij gebruiken we hedendaagse kennis en (wetenschappelijk) onderzoek van over de hele wereld om het vak stevig en up to date te houden. 

Bijzondere gastdocenten

Naast het vaste docententeam hebben we een heel aantal gastdocenten die masterclasses geven, inbreng hebben in cursussen, ons vak verrrijken en waar we mee samen werken. Een belangrijke poot daarbij wordt gevormd door de Viscerale cursussen die vanuit het Barral Instituut International ook bij ons worden gegeven door Nederlandstalige docenten Viscerale therapie.