Met één voet in de gezondheidszorg en met één voet in de complementaire zorg

Het UIN is van oudsher een instituut wat zich heeft gericht op werkers in de gezondheidszorg. De zeven grondleggers van het Nederlandse instituut zijn allemaal van oorsprong arts of fysiotherapeut en osteopaat. Hun zoektocht naar een subtiele vorm van werken met het lijf en het begeleiden van mensen naar hun eigen gezondheid, bracht hen bij John Upledger in Amerika. Daar vonden ze wat ze zochten en op verzoek van Upledger brachten ze de craniosacraal therapie naar Nederland en Europa. Nog altijd ondersteund door het Upledger Institute America en ingebed in het wereldwijde netwerk Upledger Global leiden we studenten op tot craniosacraal therapeut. 

Onze opleiding is voor vele volwassenen de basis geworden van een nieuw keerpunt in hun leven. Craniosacraal therapie raakt je in je hart. 

 

Vakkundig: uitstekende opleiding 

Alle docenten zijn nog steeds afkomstig uit de reguliere gezondheidszorg, maar hebben hun hart gevonden in de craniosacraal therapie. Naast zeer vakkundige ondersteuning zal je merken dat ons hart overal aanwezig is in de opleiding. Onze passie dragen we uit en brengen we over in onze lessen. We streven ernaar dat je elke module zoveel mogelijk van een andere docent krijgt, zodat je niet alleen kennis neemt van de vakinhoud, maar ook van verschillende kanten mee kunt luisteren naar onze ervaringen en naar de persoonlijke manier waarop ons vak vorm krijgt in onze eigen praktijk. 

Bevlogen: betrokken docenten

Omdat we persoonllijke ontwikkeling in het licht van je professionele ontwikkeling zo belangrijk vinden bouwen we als docent een professionele maar betrokken band met alle studenten op, Voor ons geldt: 'teach what you preach'. Je kunt van ons verwachten dat we je persoonlijk kennen, je begeleiden in je onderzoekende houding naar jezelf en naar het vak. De kracht van craniosacraal therapie is een zachte, neutrale, onvoorwaardelijke manier van (aan)raken en blijven. Die houding hebben we ook naar jou als student. 

Upledger opleiding craniosacraal therapie: docenten

Verrijkend: dit heeft het mij gebracht

"Duidelijkheid, focus, inzicht en overzicht."
  Paula, psychosomatisch fysiotherapeut.

"Cranio geeft harmonie, helderheid en houvast."
  Sarina Vogelesang, welzijnswerk en kindertherapeut. 

"Cadeautje voor je beroep en voor jezelf."
  
Vanessa Gessel, fysiotherapeut, psychosomatisch
  fysiotherapeut. 

 

Die fascinerende fascie

Voor Upledger was de ontdekking van het craniosacraal ritme een belangrijk speerpunt en vormde de basis van de craniosacraal therapie. We gebruiken het craniosacraal ritme nog steeds, maar voor ons is lopende de jaren de kracht van het werken met de fascie en zijn oneindige mogelijkheden in het oplossen van klachten en problemen veel belangrijker geworden.
Steeds meer wetenschappelijk onderzoek maakt duidelijk hoe groot de rol van fascie is in pijnklachten, problemen in het bewegen, vermindering van veerkracht en bodem voor onopgeloste trauma's. Ons aangrijpingspunt is steeds weer de fascie. Met 'Low Pressure Extended Time Technikes' (LPET- technieken) kun je de fascie prachtig beïnvloeden en veel van bovenstaande problemen oplossen.