details

Tension Releasing Exercises

INSCHRIJVEN

Voor wie is de TRE workshop?
Voor iedereen die gewend is om mensen te begeleiden of een therapeutische achtergrond heeft.

Je tijdsinvestering is een dag van 10.00-18.00 uur.

Accreditatie

KTNO      Stichting Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen


Erkenning VM 2 als na- en/of bijscholing

• NFG          Nederlandse Federatie Gezondheidszorg
• VBAG      Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijzen
• LVNT       Landelijke Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeuten
• NVST       Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten
• BATC       Belangen Associatie Therapeut en Consument
• VIV          Vereniging Integrale Vitaliteitskunde

Tension Releasing Exercises; in 1 dag leer je deze zelfhulpmethode

Vrij vertaald: een zelf-hulp methode om (chronische) spanning en stress te verlagen, mogelijk als gevolg van opgelopen trauma.
Het lichaam herstelt zichzelf.
TRE maakt een cliënt bewust van zijn/haar eigen natuurlijke herstelmechanisme. Eenvoudig gezegd; ontladen van spanning kan iedereen zélf. Bij TRE leer je een cliënt zélf te reguleren míts hij/zij dit op een veilige manier kan. Hier zit hem juist de crux en is tevens ook de meerwaarde voor (Cranio) therapeuten of andere professionele begeleiders. TRE gaat 15% over ontladen en 85% leren zelf-reguleren. Mensen zijn zich vaak niet voldoende bewust hoe vaak en hoe snel ze over ge-activeerd raken.

Bij TRE leer je hoe je fysiek, emotioneel én mentaal tijdig kunt reguleren. Dat is een basis-voorwaarde (voor álle therapie- en begeleidingsvormen) om veilig te kunnen ontladen.

Eenvoud en complexiteit
Zowel bij Cranio als bij TRE is het de bedoeling dat mensen leren om op 3 niveau's te ontladen en te reguleren; nl. op fysiek, emotioneel en mentaal niveau. Dit is uitgebreider dan andere methodes, die vaak maar op 1 of 2 lagen een ingang zoeken om te ontladen en te reguleren. Soms is echter het verlangen van een cliënt zó groot om spanning, stress en emoties te ontladen dat het lichaam tijdens een sessie tè heftig released! Er ontstaat dan over-activatie van het zenuwstelsel. Hierbij zorgt het ego van een cliënt zélf, weliswaar onbewust, voor de onveiligheid. Het gevolg is dat de cliënt tevreden de deur uitgaat maar eigenlijk is er niets ontladen en niets opgelost. Doordat de release te heftig is verlopen, ontlaadt het lichaam niet.
Een cliënt blijft daardoor terugkomen en energiecystes verzamelen. Hier is inzicht in zelf-regulatie nodig. Bij TRE gaat het voor 95 % over zelf-regulatie.

Andersom kan ook
Door allerlei sabotage-/overlevingsdynamieken lukt het soms niet om een cliënt in een release te krijgen (SER). TRE zorgt voor een nuttige en natuurlijke by-pass!
TRE kiest de lichamelijke ingang voor ontlading, waarbij we zoveel mogelijk uit de emotie en uit de dialoog blijven. TRE is dus vooral lijfwerk.

Voordelen TRE

  • Iedereen kan het.
  • Individueel én in groepen te begeleiden
  • Cliënt hoeft niet naar de inhoud en emoties (geen herbeleving).
  • Na korte begeleiding kun je het zelf, dus goedkoop.
  • Overal, zelfstandig, liggend, zittend en staand toe te passen.
  • Goed te combineren met andere therapie/begeleiding.
  • Verantwoordelijkheid ligt bij cliënt jezelf.
  • Geen negatieve neven effecten, mits….

Meer weten over TRE? https://www.verfrissende-blik.nl/training/tre

Wat levert het je op?
Relaxte inter-actieve en praktische dag, gestoken in een jasje van humor en lichtheid. Zelf ga je ook fysiek ervaren wat TRE voor jouzelf brengt.
Na deze 1-daagse TRE workshop mag en kun je de extra inzichten rondom over-activatie en regulering binnen je (cranio)-sessies gebruiken. Ook heb je geoefend met 2 praktische regulerings-modellen, die je erna direct kunt gebruiken bij eigen cliënten.
Om anderen te leren en kunnen begeleiden in TRE, bestaat er een 1 jarige opleiding.
Voorafgaand aan de workshop vragen we je een medische intake in te vullen (vrijwaring). Deze intake gebruiken we ook als materiaal en inzicht tijdens de 1 daagse workshop. Deze lijst mag je ná de workshop zelf ook gebruiken voor je eigen cliënten.