details

Basis Kindercursus

INSCHRIJVEN

Deze cursus bestaat uit 4 aaneengesloten dagen. In het aanmeldblok zie je de begindatum van de cursus.

Inschrijven
Vanaf de SER1 kun je deelnemen aan de Basis Kindercursus.

Je tijdsinvestering voor de module is 4 aaneengesloten dagen. Cursustijden zijn van 10.00-18.00 uur.

Hier vind je informatie over cursusdata, kosten en inschrijven

Introductie
Kinderen zijn nog zo puur. Ze reageren direct op elke interventie. Het behandelen van kinderen is daarom zo prachtig. Het is een groot cadeau voor het kind, de ouders en de rest van het gezin en een cadeau voor jezelf. Kinderen behandelen met cranio is het mooiste wat er is, niet in het minst door het pure contact tussen jou en het kind. Als je graag met kinderen werkt kun je na het behalen van je diploma craniosacraal therapie of al na de SER 1 de Basis Kindercursus volgen. Je leert en ervaart wat jij als therapeut kan betekenen voor kinderen en hun ouders.


Omschrijving
In de Basis Kindercursus leer je Cranio toepassen op kinderen. Welke hulpvragen kom je tegen bij kinderen? Wat doe je anders in de behandeling van een kind? Wat is er anders in de aanraking, het contact en de dialoog als je werkt met kinderen? Je kijkt naar het familiesysteem waar het kind onderdeel van is. Hoe zet je hierin het kind centraal? En hoe neem je de ouders mee in de behandeling van hun kind?

Je krijgt vooral veel praktische tools aangereikt. Veel ervaringen en (praktische) kennis om vanuit openheid en passie het kind en de ouders/verzorgers te kunnen ontmoeten en te ondersteunen.

Programma
Dit ga je leren door:
• op zoek te gaan naar je eigen innerlijke kind. Dat helpt je in het ondersteunen van het kind. Het is je referentiekader;
• theoretische kennis op te doen.
• te kijken naar demo’s van de docenten.
• zelf aan de slag te gaan met kinderen op de bank.

Hier vind je informatie over cursusdata, kosten en inschrijven

Superfijne cursus.  Heel veel geleerd en voor mij een bevestiging van wat ik al heel lang graag wil doen. NB mijn eigen proces was een kadootje!!