details

Baby cursus

INSCHRIJVEN

KLIK IN HET BLOKJE OP   Alle data: +   OM ALLE CURSUSDAGEN TE ZIEN

Inschrijven
Inschrijven kan als je (bijna) bent afgestudeerd als cranio therapeut  of als je al kindertherapeut bent.
In beide gevallen heb je een medische vooropleiding of voldoende medische kennis.

De BasisKindercursus heb je met goed gevolg afgesloten..

Je tijdsinvestering voor de cursus zelf is 4 aaneengesloten dagen. De cursustijden zijn van 10.00-18.00 uur.

Hier vind je informatie over cursusdata, kosten en inschrijven

Introductie
Werken met baby's, dreumesen en peuters
Wie kent ze niet? Onrustige baby’s en dreumesen met driftbuien. Het behandelen van een zuigeling en zeer jonge kinderen met Cranio is niet alleen heel bijzonder, het is ook erg bevredigend. In het algemeen kun je een heel gezin met weinig behandelingen van het kind weer op de rails zetten.

Omschrijving
In de 4-daagse Advanced Kindercursus 1 leer je om met zuigelingen en peuters te werken.
In deze module gaan we in op de fysieke, motorische en emotionele ontwikkeling van deze leeftijdsfase. Wat kun je met een baby die onrust laat zien, veel huilt, slecht drinkt, zich anders ontwikkelt en slecht slaapt?
Je leert over de zwangerschap en beleving van moeder en kind, de geboorte en complicaties bij de geboorte.
We hebben het over de primaire hechting in deze eerste levensfase. Wat betekent dit voor het kind, maar ook voor de ouders? Wat wil het kind jou en de ouders vertellen en waar staan alle onrust, buikpijn en driftbuien voor. Waarom laat het kind dit zien?

Wat zijn de indicaties en contra-indicaties voor cranio in deze doelgroep? In deze module zullen we ook praktisch werken met kinderen uit de leeftijdsfase van 0-2/3 jaar. Zowel craniosacrale technieken als technieken uit de SER zijn uitermate geschikt om te gebruiken, maar hoe doe je dat dan?

Programma
In deze module leer je voldoende van de fysieke, motorische en emotionele ontwikkeling van kinderen van 0-2/3 jaar om ze veilig met Cranio te kunnen behandelen.
Je leert een anamnese afnemen bij de ouders en onderzoek doen bij het kind. Je leert het kind behandelen met Cranio. 
Je ontdekt hoe de sutuurvorming en de ossificatie van de schedel zich ontwikkelt in de eerste levensjaren. We voegen een aantal specifiek voor zuigelingen ontwikkelde craniale technieken toe.

https://www.upledger.nl/modules/cl124/advanced-kindercursus-1/

"De zachte kracht van cranio is zo puur, zo warm en zo welkom. Het was een genot om hier deel van uit te maken. Ik ga met veel dankbaarheid naar huis en koester deze bijzondere dagen." (Manon Zuuring, verloskundige en cranio therapeut i.o.)

"Heerlijk praktisch, foto's bespreken had een grote meerwaarde. Praktisch oefenen/behandelen waren de grootste leermomenten."

"Zooooo waardevol!"