details

SomatoEmotional Release 1

INSCHRIJVEN

KLIK IN HET BLOKJE OP   Alle data: +   OM ALLE CURSUSDAGEN TE ZIEN

Deze cursus bestaat uit 5 aaneengesloten dagen.

Inschrijven kan als je de Intro SER met goed gevolg hebt afgerond.

Je tijdsinvestering is 5 aaneengesloten dagen van 10.00 18.00 uur.

Accreditatie
CPION     Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland (onderdeel van de vierjarige beroepsopleiding tot Cranio therapeut)

Hier vind je informatie over cursusdata, kosten en inschrijven

In de SER 1 gaan we de dialoog toevoegen aan het lichaamswerk
In de brugmodule INTRO SER heb je een begin gemaakt met het werken met de local en total body-unwinding vanuit neutraliteit. In de SER1 leer je dit lichaamswerk te verdiepen met dialoog. Dialoog helpt je cliënt zich bewust te worden van wat er is. In de dialoog ontmoet je de ander op een diepere laag. Hij kan zich daar nog meer bewust worden van wat zijn lijf te vertellen heeft en welke keuzes hij daarin kan maken. Je ontdekt wat de betekenis is van stilte en van mindfulness.  Hoe en wanneer kun je emotie aanmoedigen of moet je juist reguleren? Daarnaast ga je vlieguren maken.

Wat levert het je op?
Na het volgen van deze module heb je veel meer tools en ervaring om een therapeutisch proces in lichaamswerk goed te begeleiden. Je kunt de total body unwinding nu verbaal ondersteunen en daarmee het proces verdiepen. Je weet hoe je om moet gaan met emoties en gevoelens. Daarnaast kun je ook hier een verdiepende stap in je eigen persoonlijke proces zetten. Na het volgen van de SER 1 kun je verder met de Dialogica. Daarnaast kun je het begeleiden van SER processen oefenen op POB SER dagen onder leiding van een docent.

Onderwerpen die aan bod komen
• tools voor het begeleiden van processen en emoties
• dialoog als verbale ondersteuning voor lichaamswerk met total body unwinding
• reguleren van emoties

Naast noodzakelijke theorie gaan we veel aan het werk met SER. In de interactieve rondes is er ruimte voor reflectie op je eigen therapeutische ontwikkeling. Je krijgt feedback op je vaardigheden als therapeut.
Met veel humor en lichtheid maken we er een belevenis van. SER cursussen bevatten altijd weer een rijkdom aan ervaring en levenslessen, ook voor ons als docent.

Literatuur
'De tijger ontwaakt' van Peter Levine
'Stilstaan bij trauma' van Vivian Broughton
'Mindfulness' van Edel Maex
'Nestgeuren. Over de betekenis van de ouder-kindrelatie in een mensenleven' van Piet Weisfelt

Hier vind je informatie over cursusdata, kosten en inschrijven