details

Articulaire Systeem Mobilisaties OE (ASM 1)

INSCHRIJVEN

KLIK IN HET BLOKJE OP   Alle data: +   OM ALLE CURSUSDAGEN TE ZIEN

Deze cursus bestaat uit 3 aaneengesloten dagen.

Je tijdsinvestering is drie dagen van 10.00-18.00 uur

Accreditatie
VBAG
LVNT

New Manual Articular Approach of Articulaire Systeem Mobilisaties (ASM) is een manuele therapie modaliteit die een alomvattende aanpak toepast op de behandeling van gewrichten.

'Articulair' verwijst naar de gewrichten van het lichaam, die kritische punten zijn voor de onderlinge verbinding tussen alle andere structuren in het lichaam. Gewrichten ontvangen en zenden berichten uit met andere delen van het lichaam, en zijn ook verbonden met onze emoties. ASM integreert alle aspecten van het gewricht, inclusief de zenuw, slagader, bot, kapsel en ligamenten, evenals viscerale en emotionele verbindingen. ASM duikt in de gewrichten als nooit tevoren. Het onderzoekt de zenuwen van elk gewricht, samen met de slagaders, meniscus, ligamenten, capsuleaanhechtingen en plooien. Het omvat de mobilisatie van zacht weefsel van de bijbehorende botten, terwijl ook wordt gekeken naar de directe en indirecte relaties tussen de botten van het lichaam. De relatie tussen de ingewanden en de gewrichten is niet algemeen bekend. ASM laat zien hoe ze onderling verbonden zijn en dat zonder aanpak van deze specifieke verbindingen, veel gezamenlijke problemen mogelijk niet volledig zullen worden opgelost. De toepassing van de zachte ASM-technieken verbetert het zelfherstellend vermogen van het lichaam en draagt bij aan een optimale gezondheid.

Een gewricht is zoveel complexer dan een plek waar botten samenkomen. Het bestaat uit meerdere componenten – waaronder botten, kraakbeen, spieren, pezen, zenuwen en vocht – die ervoor zorgen dat het gewricht, wanneer het goed functioneert, soepel en pijnvrij kan glijden. Als één onderdeel problematisch wordt, begint het hele gewricht te compenseren en minder goed te functioneren. Dit leidt tot disfunctie, variërend van tijdelijke pijn tot schade op langere termijn. Alle delen en systemen in het lichaam zijn met elkaar verbonden – inclusief de gewrichten – en als er op één plek disfunctie is, kunnen andere gebieden negatief worden beïnvloed. Een ervaren ASM-beoefenaar kan de interacties van de gewrichten met het lichaam goed beoordelen om de goede werking te helpen herstellen.

DOELSTELLINGEN VAN ASM1 - ONDERSTE EXTREMITEIT

  • Leer in detail de anatomie en biomechanica van de heup, knie en voet.
  • Herken typische pijnpatronen die voortkomen uit het disfunctioneren van deze gewrichten, en hoe ze betrekking hebben op de zenuwen, het vaatstelsel, de ingewanden, de spieren en het bindweefsel.
  • Evaluatiemethoden en behandeltechnieken om normaal functioneren van deze gebieden te vergemakkelijken
  • Evaluatie van elk van deze gewrichten om de primaire disfunctie te bepalen, evenals kennis vergaren over de anatomische of fysiologische systemen die bijdragen aan de disfunctie.
  • Leer de behandeling van de anatomische of fysiologische systemen die bijdragen aan de primaire disfunctie van elk gewricht.
  • Praktische integratie in behandelsessies.

Hoogtepunten van de ASM cursussen
Duik in de gewrichten als nooit tevoren. Onderzoek de zenuwen van elk gewricht, samen met de slagaders, meniscus, ligamenten, capsuleaanhechtingen en plooien.
Werk met de mobilisatie van zacht weefsel van de bijbehorende botten, terwijl je kijkt naar de directe en indirecte relaties tussen de botten van het lichaam.
Onderzoek de relatie tussen de ingewanden en de gewrichten.
Ontdek hoe de gewrichten berichten ontvangen en uitzenden met andere delen van het lichaam, evenals de emotionele verbindingen.
Leer hoe je elk belangrijk gewricht van de onderste extremiteit kunt evalueren en behandelen op de primaire disfunctie van de anatomische of fysiologische systemen die eraan bijdragen.
Onderzoek indicaties als klinische pijn, verstuikingen, artrose en ontstekingen op een geheel nieuwe manier.