details

Examen D

INSCHRIJVEN

Inschrijven

Door je in te schrijven voor examen D, krijg je een begeleider toegewezen voor het schrijven van je eindwerkstuk.

De getoonde datum in het inschrijfblok is de datum van de presentatie van je eindwerkstuk.

Welke voorwaarden gelden voor examen D?

• Vier trajecten werkbegeleiding (vier proefcliënten 5 keer behandelen onder begeleiding van een docent) afgerond.
• MBK diploma (extern) gehaald.
• Stage in module tweede of derde leergang gedaan.
• De examens A, B en C met goed gevolg hebben afgelegd.
• Je eindwerkstuk is goedgekeurd.

Introductie
Examen D is het sluitstuk van je opleiding. In het vierde leerjaar heb je geen cursussen meer tenzij je nog uitgestelde cursussen of examens uit eerdere jaren moet doen. Je volgt wel nog werkbegeleiding en eventuele stages. Het vierde leerjaar biedt ruimte om je MBK af te ronden en je eindwerkstuk te schrijven. Dit laatste doe je onder begeleiding van een daarvoor aangewezen docent. In je eindwerkstuk verbind je je kennis aan een door jou gekozen onderwerp. Als je eindwerkstuk is goedgekeurd mag je het op de dag van de diplomering presenteren aan het aanwezige publiek. Ook daarvoor krijg je een cijfer.

Omschrijving
Examen D bestaat uit het inleveren van je werkstuk, de beoordeling daarvan en een presentatie over je werkstuk. Dit is het einde van je vierjarige beroepsopleiding tot craniosacraal therapeut. Met het einddiploma op zak kun je je aansluiten bij verschillende beroepsverenigingen die de beroepsopleiding Cranio obv het SNRO certificaat erkennen, waaronder de LVNT of de VBAG.

Je tijdsinvestering voor de presentatie zelf is een dag waarop alle werkstukken worden gepresenteerd. Dit gebeurt meestal op de dag van de diploma uitreiking.

Programma
In de studiehandleiding vind je alle richtlijnen voor het schrijven van je eindwerkstuk. Een docent kijkt in het proces mee en stuurt tijdig bij. Je eindwerkstuk wordt door twee docenten beoordeeld: door je begeleider en door een onafhankelijke andere docent.
Je presentatie zelf mag je in een voor jou passende, creatieve vorm gieten.