Beyond The Cranial Base

Beyond the cranial base: een ‘Must do’!

Er zijn een aantal momenten in mijn beroepsleven geweest die voor een ommekeer in mijn denken en werken hebben gezorgd.

De eerste en belangrijkste, was mijn kennismaking als fysio-manueeltherapeut met Cranio. Cranio gaf mij antwoorden op de vragen waar ik als gefrustreerde fysiotherapeut lang mee geworsteld heb.

Waarom komen die (nek)klachten na een aantal weken weer terug?
Hoe kan het dat stress en trauma, lichamelijke klachten veroorzaakt en wat kan ik er dan mee?
Gedurende de jaren dat ik als Cranio-therapeut werk en als docent verbonden ben aan het Upledger Instituut Nederland zijn er vele modules geweest die verdieping en fine tuning gegeven hebben, maar nooit zo ingrijpend als de modules Trauma en Regulatie 1 & 2. Voor mij een tweede kruispunt en een absolute ommekeer in de manier van werken als Cranio-therapeut en docent. De Trauma en Regulatie heeft ook voor waardevolle en noodzakelijke aanpassingen gezorgd binnen ons lesprogramma bij het UIN.

En nu ben ik afgelopen week het derde kruispunt tegengekomen tijdens de module van Thomas Rasmussen, Beyond the Cranial Base. Ik ben nog steeds onder de indruk van de nog zachtere manier van werken met de verschillende fascielagen. Onder de indruk van hoe je therapeutische aanwezigheid het ‘voelen’ verandert. Onder de indruk van het werken met de ‘Window of tolerance’ IN het weefsel. Onder de indruk van de docent, Thomas Rasmussen. Ik ben er van overtuigd dat deze module ook snel tot veranderingen/aanpassingen binnen het lesprogramma van het UIN zal zorgen.

EEN MUST DO voor elke Craniotherapeut en student vanaf SER 1. Hij kreeg niet voor niets een waardering van 9,6!

En je krijgt de kans want Thomas Rasmussen komt volgend jaar weer terug naar het UIN. Van 22 t/m 25 februari geeft hij weer een ‘Beyond the Cranial Base’ en een week later de masterclass ‘The Brain Speaks 1’

Mis het niet.

Inschrijven voor Beyond the Cranial Base: https://www.upledger.nl/cursus/masterclass/beyond-cranial-base

Maarten Slutter, Docent bij het Upledger Instituut.

Terug naar blog