Het UIN

In de stroom met onze voeten stevig verankerd

Het UIN is van oudsher een instituut wat zich heeft gericht op werkers in de gezondheidszorg. De zeven grondleggers van het Nederlandse instituut zijn allemaal van oorsprong arts of fysiotherapeut en osteopaat. Hun zoektocht naar een subtiele vorm van werken met het lijf en het begeleiden van mensen naar hun eigen gezondheid, bracht hen bij John Upledger in Amerika. Daar vonden ze wat ze zochten. Op verzoek van Upledger brachten ze de craniosacraal therapie naar Nederland en Europa. Nog altijd ondersteund door het Upledger Institute America leiden we studenten op tot craniosacraal therapeut. Aanvankelijk begonnen we met losse modules. In de loop der jaren is de opleiding verder uitgebouwd en geprofessionaliseerd tot een volwaardige HBO beroepsopleiding. Opleiden doen we met passie, stevigheid, empathie en vanuit de verbinding.

Onze opleiding is voor vele volwassenen de basis geworden van een nieuw keerpunt in hun leven. Misschien is Cranio voor jou wel de aanvulling in of de invulling van jouw werkzame leven. Als je wilt kijken of dit jou net zo blij maakt, als het ons nog dagelijks maakt, dan ben je bij het Upledger Instituut aan het juiste adres.

Upledger Internationaal

Onze opleiding maakt deel uit van de wereldwijd opgezette opleiding craniosacraal therapie van Upledger. Zo zitten we dus heel dicht bij de bron. We maken deel uit van het netwerk van opleidingsinstituten over de hele wereld. Binnen dit netwerk wordt veel onderzoek, kennis en ervaring gedeeld, ook met docenten onder elkaar. Zo vindt momenteel via de universiteit van Duisburg een uitgebreid onderzoek plaats naar de effecten van craniosacraal therapie. In Denemarken is Thomas Rasmussen (docent en wetenschapper) bezig met onderzoek naar het craniosacraal ritme. Hij heeft kunnen aantonen dat er een derde ritme bestaat, los van het hart- en ademritme. Binnen de cranio hebben we dit ritme gedefinieerd als het craniosacraal ritme.

Craniosacraal therapie heeft ons geraakt in ons hart. We zijn benieuwd wat we daarin voor jou kunnen betekenen.

“The secret something that is shared by all effective healing methods is the process of leading the patient to an honest and truthful self-discovery. This self-discovery is required for
the initiation and continuation of self-healing;
for it is only through self-healing – in contrast to curing – that patients can experience both permanent recovery and spiritual
growth…..the closer
our perception of self approaches, the deeper our capacity for self-healingĀ  becomes.
When there is a very close correspondence between self-image
and truth, ourself-healing
powers may be virtually unlimited.”

John E. Upledger

Vakkundig: uitstekende opleiding

Alle docenten zijn nog steeds afkomstig uit de gezondheidszorg, maar hebben hun hart gevonden in de craniosacraal therapie. Naast zeer vakkundige ondersteuning zal je merken dat ons hart overal aanwezig is in de opleiding. Onze passie dragen we uit en brengen we over in onze lessen. We streven ernaar dat je elke module zoveel mogelijk van een andere docent krijgt. Zo neem je niet alleen kennis van de vakinhoud, maar je kunt ook van verschillende kanten mee luisteren naar onze ervaringen en naar de persoonlijke manier waarop ons vak vorm krijgt in onze eigen praktijk.

Bij Upledger brengen we hoofd en hart bij elkaar. De schedelbotten leer van je elkaar onderscheiden in de opleiding.

Bevlogen: betrokken docenten

Omdat we persoonlijke ontwikkeling in het licht van je professionele ontwikkeling zo belangrijk vinden bouwen we als docent een professionele maar betrokken band met alle studenten op, Voor ons geldt: ’teach what you preach’. Je kunt van ons verwachten dat we je persoonlijk kennen, je begeleiden in je onderzoekende houding naar jezelf en naar het vak. De kracht van craniosacraal therapie is een zachte, neutrale, onvoorwaardelijke manier van (aan)raken en blijven. Die houding hebben we ook naar jou als student.

Waar nodig maken we gebruik van hedendaags wetenschappelijk onderzoek om te onderbouwen wat we doen.

Het team Upledger
John Upledger, grondlegger van de craniosacraal therapie

Dr. John Upledger
Grondlegger van de craniosacraal therapie

CranioSacraal Therapie is ontwikkeld door John E. Upledger DO, OMM, osteopatisch arts en chirurg. Hij ontwikkelde het vak vanuit de osteopathie zoals hij dat leerde van William Sutherland. Hij schreef zelf al het cursusmateriaal met betrekking tot CranioSacraal Therapie.

Dr. Upledger is de auteur van o.a.:

  • CranioSacral Therapy
  • CranioSacral Therapy II: Beyond the Dura
  • SomatoEmotional Release and Beyond
  • A Brain is Born: Exploring the Birth and Development of the Central Nervous System
  • Cell Talk

Ook schreef hij een boek, waarin CranioSacraal Therapie wordt uitgelegd voor mensen zonder medische achtergrond: Your Inner Physician and You. Dit boek is vertaald in het Nederlands en heet: Het Ritme van de Schedel.