Het team

Annick Smit-Pino, directeur van Upledger Instituut Nederland, opleiding tot craniosacraal therapeut

LEIDING UPLEDGER INSTITUUT NEDERLAND

De dagelijkse leiding van het Upledger Instituut Nederland ligt in handen van Annick Pino.

Tijdens cursussen is er altijd iemand op het secretariaat aanwezig. Voel je vrij om binnen te lopen voor informatie, overleg over cursussen of betalingen of omdat je graag je even wilt overleggen of iets wilt vertellen. De deur staat altijd voor je open!

Het secretariaat is op werkdagen bereikbaar op 06-14 12 12 18 of via info@upledger.nl

DOCENTEN

Wij hebben een bijzonder enthousiast en gedreven docententeam met grote passie voor het vak craniosacraal therapie. Van oorsprong zijn de meesten fysiotherapeut en zijn daarna voor hun passie gegaan: lesgeven in Cranio. Hun rust hebben ze allemaal gevonden in dit prachtige vak, in het werken met die fascinerende fascie. Naast het lesgeven werken ze in de dagelijkse praktijk van hun eigen vakgebied.

Ze worden ondersteund door een heel aantal gastdocenten die vanuit hun vak en passie delen van de opleiding en/of masterclasses geven.

OPGELEID DOOR UPLEDGER

Onze docenten zijn van oorsprong opgeleid door Upledger Amerika. Een aantal  hebben nog les gehad van John Upledger zelf. Ze vinden het dan ook een grote eer om zijn gedachtegoed levend te houden en over te brengen. Tegenwoordig leiden we onze docenten gedeeltelijk intern op. Dat is een lang traject van veel assisteren en geleidelijk aan zelf modules gaan geven. Samen en in samenwerking met andere Upledger Instituten ontwikkelen we het vak verder. Daarbij gebruiken we hedendaagse kennis en (wetenschappelijk) onderzoek van over de hele wereld om het vak stevig en up to date te houden.

UPLEDGER INSTITUTEN WERELDWIJD

Het Upledger Instituut Nederland is gelieerd aan het Amerikaanse Upledger Instituut. Daarnaast is er nauwe samenwerking met alle Upledger Instituten in Europa en over de hele wereld: Upledger Internationaal. Zo geven enkele van onze docenten ook in het buitenland les. We maken deel uit van internationale teachers meetings en kennisnetwerken. Zo blijven we elkaar over de hele wereld inspireren. We houden elkaar op de hoogte van ontwikkelingen en onderzoek in ons eigen vakgebied en uit aanverwante vakgebieden.

Het basis curriculum craniosacraal therapie wordt over de hele wereld op dezelfde manier gegeven. Er zijn wereldwijd minstens 70 andere instituten die in allerlei landen lesgeven. Zo is Upledger cranio elk jaar beschikbaar voor tienduizenden studenten die mensen kunnen helpen hun leven te veranderen en beginnen met het veranderen van hun eigen leven.

Dichtbij huis is er een vruchtbare uitwisseling van kennis, docenten en studenten met het Belgische Instituut.

Over de hele wereld zijn er Upledger instituten.