Kies een viscerale module

Alle modules viscerale zijn losse cursussen die elkaar opvolgen. In elke module voeg je een stuk toe aan wat je eerder geleerd hebt. Zo breid je je kennis en vaardigheden lopende de cursussen steeds verder uit. Al vanaf de eerste module, de VM 1, kun je gaan werken met viscerale manipulaties.

Gespecialiseerde masterclasses: in het traject van de viscerale therapie kun je speciale viscerale masterclasses volgen, zoals bijvoorbeeld Brein 1 of de Viscerale Kindercursus.

Viscerale listening – Brugcursus van cranio naar visceraal

Wil je, als craniotherapeut of student meer weten over de aanvullende waarde van de viscerale modules volg dan de 3-daagse cursus Viscerale Listening : de brugcursus tussen Craniosacraal therapie en Viscerale therapie.
Ook therapeuten en studenten van de Peirsman academie zijn van harte welkom.

Volgorde cursussen Viscerale therapie

Viscerale modules:

 

Neurale Systeem Mobilisaties:

“Only the tissues know.”

J.P. Barral

Als je klikt op een van de onderstaande modules, dan vind je daar verdere informatie, data, kosten en een mogelijkheid om je aan te melden voor de cursus.

Opleiding Viscerale therapie

Alle viscerale modules bij elkaar vormen een opleiding op zich. De opleiding viscerale kun je doen door losse modules te doen en ze daarna te integreren in je eigen vakgebied (bijvoorbeeld cranio of fysiotherapie).

Het is mogelijk om examens viscerale te doen. Dit zijn de internationaal gecertificeerde examens van het Barral Instituut. In Nederland kennen we echter geen erkenning als visceraal therapeut. De meeste cursisten integreren de kennis en vaardigheden dus in hun eigen praktijk.

Ben jij geschikt voor de modules Viscerale therapie?

Voor toelating tot de viscerale modules:

  • Een reguliere of complementaire vooropleiding op minimaal HBO-niveau in een menskundige richting en voldoende anatomische kennis; of
  • Bij voorkeur praktische ervaring met het werken met patiĆ«nten/cliĆ«nten.