Basismodule Cranio 1

Aanraken betekent ook aangeraakt worden en dat raakt. Door de zachte manier van aangeraakt worden kun je jezelf in de diepte ontmoeten. Je kunt contact maken met je innerlijke bron. Het helpt om tegelijkertijd diepe ontspanning en innerlijke kracht te ervaren. Dat kan omdat cranio werkt met het bindweefsel van je lichaam. In de Cranio 1, de Basismodule van de opleiding craniosacraal therapie, zet je de eerste stap in het aanraken en behandelen van dit belangrijke bindweefsel.

Ontdek de basismodule Cranio 1!

In de basismodule Cranio 1 (craniosacraal therapie 1) leer je de fascinerende fascie (bindweefsel) van ons lichaam kennen. Je leert aanraken en versmelten met de fascie. Zo opent zich ook voor jou een prachtige wereld waarin je lichaamsgericht kunt werken met mensen. Je leert werken met de romp-, wervelkolom- en schedel fascie. Je leert technieken waarmee je ontspanning in de fascie kunt bereiken. Graag nemen we je in deze basismodule Cranio 1 mee in je eerste stap binnen de craniosacraal therapie, onze grote passie.

Wat levert de basismodule cranio 1 je op?

Na de basismodule Cranio 1 kun je werken met de fascie van het lichaam. Je hebt een stappenplan geleerd waarmee je kunt starten met het behandelen van eenvoudige problemen in de fascie. Je bent in staat om fascie te laten ontspannen. Voor je cliënt levert dit veel ontspanning op.  Hij wordt zich bewust van waar en hoe hij  spanning vasthoudt en nu kan loslaten, voor veel mensen een ontroerende ervaring. Door veel te gaan oefenen op je medestudenten en op proefpersonen zul je merken dat jouw vaardigheid om te versmelten met de fascie steeds groter zal worden en jouw resultaten ook!

“The shortest distance
between two points
is an intention.”

John E. Upledger

Onderwerpen Basismodule Cranio 1

  • De fascinerende fascie, met zijn weefselherinnering. Je leert ermee ‘versmelten’ en veel technieken om restricties in het weefsel te behandelen.
  • De 10 stappen methode waarmee je de lichaamsfascie (bindweefsel) kunt onderzoeken, behandelen en evalueren.
  • De diafragma’s (vnl. romp), de fascie binnen de wervelkolom en het membraansysteem binnen de schedel (cranium).
  • Het craniosacraal ritme en wat je ermee kunt.
  • Je gaat herkennen waar spanning in de fascie zit en wat je er mee kunt.
  • Er is een prettige afwisseling tussen veel praktijk en een goede, gedegen theoretische onderbouwing. In de folder De kracht van Cranio lees je meer over de wetenschappelijke achtergrond.

Cranio 1, echt iets voor jou?

De basismodule Cranio 1 is de eerste module van de opleiding. Hier kun je goed onderzoeken of het je past. Je kunt kiezen voor de hele opleiding, voor alleen de basismodule Cranio 1 of voor de eerste leergang. Je kunt de opleiding ook per module doen en steeds bekijken of je verder wilt.

Levenservaring en ervaring in het werken met mensen is wel handig om het vak te leren. In de opleiding is er veel ruimte voor je eigen persoonlijke ontwikkeling. De Cranio 1 is voor fysiotherapeuten een prachtige aanvulling op hun beroep waarin ze oa werken met beperkingen in het bewegingsapparaat.
Heb jij minimaal een MBO-4 (Havo) achtergrond? Wil jij een nieuw vak leren? Of wil je nieuwe vaardigheden op het gebied van lijfwerk integreren in je huidige beroep? Of wil je jezelf persoonlijk ontwikkelen zodat je makkelijker om kunt gaan met je medemens, je medewerkers of het team waar je voor staat?

Accreditatie en registratie

CPION    Centrum voor Post Initieel Onderwijs

KTNO      Stichting Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen

Erkenning Cranio 1

NFG        Nederlandse Federatie Gezondheidszorg

VVH        Vereniging voor Haptotherapeuten (168 studiebelastingsuren)

VBAG     Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijzen

LVNT      Landelijke Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeuten

NVST      Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten

BATC      Belangen Associatie Therapeut en Consument

VIV          Vereniging Integrale Vitaliteitskunde

Vervolgmogelijkheden na de Basismodule Cranio

Na de Basismodule Cranio 1 maak je de keuze om al dan niet verder te gaan op het pad van de cranio. Daarbij heb je de keuze om je in te schrijven voor de eerste leergang of in losse modules door te gaan zonder examenverplichting.
Bij inschrijving (na de Cranio 1) voor het eerste jaar heb je recht op leergangkorting.
Ook hier geldt dat er altijd de mogelijkheid is voor gespreide betaling