Hechting

Hechting maakt contact maken soms lastig. Het veroorzaakt patronen in de relatie. Soms spreken we dan van hechtinsproblematiek.

De cursussen Hechting, Binding en Dialogica zijn alle drie lichaamsgericht en gaan over het helen van hechtingsproblematiek. Ze helpen je kennis en vaardigheden te verbreden en verdiepen over hechtingsgerelateerde problemen, afweermechanismen, patronen en weerstand. Dit kun je vervolgens integreren in je eigen vakgebied. Je leert hoe je als therapeut kunt uitreiken naar de ander, zodat de ander deze diepe kwetsbaarheid in zijn hechting kan helen binnen jouw veilige betrokkenheid.

Hechtingsproblematiek

Als kind worden we ongepantserd en open geboren. Vertrouwen ontwikkelt zich wanneer onze ouders (verzorgers) ons voeden met liefde, met hun emotionele beschikbaar zijn, met bescherming en koestering. Onze behoeftes worden gezien en vervuld. We ervaren daardoor veiligheid en dat geeft het gevoel van vertrouwen in onszelf en de ander. Dit nemen we mee in alle relaties die we in ons leven aangaan, ook, in de therapeut-cliënt relatie. Dit vertrouwen biedt ook de client vertrouwen om te openen voor het proces van zichzelf.

Daar waar we ons niet gezien voelen ontwikkelen we hechtingspatronen en ook die nemen we mee in elke relatie. Dit uit zich vaak in bindingsangst.

Lichaamsgericht begeleiden cursus

Het probleem is dat wij in het hier en nu ons nog steeds gedragen alsof de wereld van lang geleden nog steeds de wereld is waarin we nu leven. Mensen zoeken hulp als hun interne wereld gaat wringen met de wereld om hen heen. Ze hebben dan last van hechtingsproblematiek.

Door de manier waarop we gehecht zijn, reageren we met automatische reacties zoals: vermijding, collaps, bescherming, verleiding, weerstand, vastklampen, claimen. Daaronder zitten overtuigingen, gevoelens, gedachten, houdingen en gedrag waar we ons niet bewust van zijn. Als therapeut helpen we mensen daar meer zicht op te krijgen zodat er een keuze komt in gedrag.

De technieken die je leert zijn allemaal lichaamsgericht en helpen de cliënt zijn hechtingsproblematiek overwinnen.

Voor wie?

Ben jij therapeut, coach of counseler……
Of ben je cranio therapeut (in opleiding)…..
….en wil je je eigen hechtingspatronen helen, meld je dan aan voor de cursus Binding

….wil je ervaren hoe hechtingspatronen in elkaar zitten en wat er nodig is om ze te doorbreken, meld je dan aan voor de cursus Dialogica

….en wil je meer tools voor het werken met hechtingspijn, meld je dan aan voor de cursus Hechting

Alle modules kunnen onafhankelijk van elkaar en in willekeurige volgorde worden gevolgd.

Accreditatie

KTNO  (Hechting en Binding)
CPION (Dialogica)
LVSC   (Hechting: 6 PE punten voor supervisoren en registercoaches en 10% korting)

Erkend door:
LVNT
VBAG

Je ontdekt dat je verlangens universeel zijn,
dat je niet eenzaam bent of buitengesloten wordt.
Je hoort erbij.

F. Scott Fitzgerald