Leergang 4 – Afrondend traject

Leeergang 4 is het afrondend traject van je opleiding en doe je alleen als geen BIG gerelateerde medische vooropleiding hebt.
In de vierde leergang rond je je opleiding af met een Eindwerkstuk. Dit eindwerkstuk gaat over een zelf gekozen onderwerp, gekoppeld aan een behandelreeks van een cliënt. Je eindwerkstuk mag gaan over een praktisch onderzoek of een literatuur onderzoek. Bij het schrijven krijg je uitgebreide begeleiding van een docent.

Daarnaast doe je je MBK opleiding. Die bieden wij zelf nog niet aan, dus die volg je elders CPION of SNRO geaccrediteerd. Je mag ook al eerder in de opleiding beginnen met je MBK.

Leergang 4 start bij de werkbegeleiding en het schrijven van je eindwerkstuk

Je volgt nog vier reeksen van 5 behandelingen die je geeft aan cliënten, waarbij je werkbegeleiding krijgt van een docent. Daarvoor lever je na elke behandeling een kort verslagje in bij de begeleidende docent. Je krijgt feedback en daarmee ga je in de volgende behandeling weer verder. Je volgt een kliniekdag waar je een docent aan het werk ziet. Je kunt ervoor kiezen om je Minor en/of het vak Ondernemen (deels) in het vierde jaar te doen of af te ronden.

Leergang 4 wordt afgesloten met het D examen. Voor het D examen lever je een goedgekeurd eindwerkstuk in en je diploma MBK. Je krijgt een half uur op de diploma uitreiking om je eindwerkstuk te presenteren op de manier die voor jou past.

Startdatum: 01-12-2023

 • Werkbegeleiding:
  online per mail
 • Begeleiding eindwerkstuk:
  online per mail en telefonisch
 • Kliniekdag:
  26-04-2024
 • Examen D:
  15-12-2024