Introworkshop Cranio

Op deze dag ga je ervaren hoe het is om aan te raken zoals we dat doen in de cranio. Je gaat ook voelen hoe het is om zo aangeraakt te worden. Hoe cranio mogelijk maakt om jezelf binnenin te kunnen gaan voelen en een diepe ontspanning brengt.
Je gaat ervaren dat je, als therapeut, door neutraal en onvoorwaardelijk aanwezig te zijn en echt contact te maken, de ander de mogelijkheid geeft om zichzelf te gaan voelen, te gaan ontdekken wat het lichaam werkelijk te vertellen heeft. Dat is keer op keer een bijzondere ervaring. Cranio is voor veel mensen life changing, omdat je eindelijk kunt thuiskomen bij jezelf.

Is Cranio iets voor jou?

Op deze introductieworkshop maak je kennis met een aantal basisprincipes van de craniosacraal therapie en met onze opleiding tot craniosacraal therapeut. Op deze dag krijg je een theoretische introductie over hoe het bindweefselsysteem het hele lichaam kan beïnvloeden en de helende werking van cranio daarbij. Het is vooral een praktische dag, met veel mogelijkheden om zelf te ervaren en te voelen, zowel in de ‘therapeuten’ rol als in de ‘cliënten rol.

Deze workshop is niet verplicht: je kunt ook meteen beginnen met de 6-daagse Basismodule Cranio 1.

Herstel van balans

Doel van de behandeling Craniosacraal therapie is om het herstel van de balans tussen hoofd en lijf, of tussen denken en voelen te ondersteunen.
Niet door iets te ‘doen’, maar door te beginnen met te voelen hoe het nu eigenlijk is van binnen. Want werkelijk in contact met zichzelf, kan een mens heel goed voelen wie hij is en wat hij nodig heeft. In het werkelijk aangeraakt worden komen we in contact met onze eigen innerlijke bron.

‘Aanrakend luisteren’

De zachte aanraking die daarbij wordt gebruikt gaan we deze dag uitgebreid zelf ervaren. Op die manier kun je zelf beleven wat het voor jou kan betekenen als mens en als professional.

Bindweefsel

Het bindweefsel (fascie) is een belangrijk aangrijpingspunt binnen de Cranio.
Bindweefsel kan fysieke en emotionele spanning tijdelijk opslaan, reguleren, opvangen en compenseren. Dit gebeurt zonder dat je dat merkt. Als de belasting te groot wordt, of het duurt te lang dan wordt op een gegeven moment de grens bereikt en kunnen zich allerlei klachten ontwikkelen.

Op deze dag krijg je een theoretische introductie over hoe het bindweefselsysteem het hele lichaam kan beïnvloeden en de helende werking van cranio daarbij.

Stress te lijf met Cranio

In het artikel Stress te lijf met Cranio lees je meer over het bindweefsel en het effect van ‘luisterend aanraken’ bij stress.

“You’re always one decision away
from a totally different life.”

Your Tango