Binding – ervaringsgericht werken met eigen overtuigingen

Bouwen aan vertrouwen.

Binding

In deze driedaagse nascholing krijg je theorie over de opbouw van hechting. Je krijgt een handig model aangereikt om te werken met overtuigingen in je behandeling. Daarnaast biedt Aafke prachtige oefeningen aan waarmee je je eigen overtuigingen uit je hechting kunt omzetten in kracht. Deze cursus is behalve leerzaam een prachtig cadeau voor jezelf! Je eigen ervaring ondersteunt je zo in de herkenning van hechting bij je clienten. Bovendien leiden overtuigingen die ontstaan uit je eigen hechting tot overdracht en tegenoverdracht in de therapeutische relatie. Door te werken met het helen van je eigen hechting, verbeter je de neutraliteit in de relatie met je cliënten.

In deze ervaringsgerichte module richten we ons op het onderzoeken van het vertrouwen in jezelf en in de ander. Dit doen we door je te laten ervaren hoe het is of was tussen jou en je ouders (verzorgers). Je eerste ervaring in je leven in vertrouwen en toevertrouwen! Deze neem je namelijk mee in je relatie later in je leven.

Voor wie?

Voor complementair werkende therapeuten die gewend zijn lichaamsgericht te werken en meer willen weten over de hechting in ouder-kindrelaties en hun eigen hechtingspatronen willen onderzoeken. Te denken valt aan craniosacraal therapeuten, haptotherapeuten, psychosomatisch werkende fysiotherapeuten en therapeuten die werken met Gestalt, hypnotherapie en andere vormen van lichaamsgerichte therapie. Voor coaches, counselors, psychologen, praktijk ondersteuners GGZ die meer willen weten over binding en hechting. Binding is ook te volgen voor craniosacraal therapeuten in opleiding. Vanaf de SER 1 mag je meedoen.

Accreditatie en erkenning nascholing

Wat levert het je op?

Na de module ‘Binding in ouder-kind relaties’ begrijp je veilige en onveilige hechting. Je hebt een nieuw werkmodel in het werken met hechting wat zeer praktisch toepasbaar is. Je hebt ervaren wat verlatings-en bindingsangst reacties met je doen. We komen ze allemaal tegen in onze liefdes relaties en in de relaties van alledag. Je hebt veel ervaringsgerichte oefeningen gedaan. Daarin hebben we je uitgenodigd om naar binnen te keren in jezelf en met zachtheid en in contact je eigen basisvertrouwen nog verder uit te bouwen

Investering

Drie dagen van 10.00-18.00 uur.
De kosten voor deze module zijn € 450
Vanaf 1-1-2023 zijn de kosten € 525
Cranio studenten in opleiding komen in aanmerking voor leergangkorting.