Cranio bij kinderen

Basis Kindercursus

 

In de 4-daagse Basis Kindercursus leren wij jullie de basis hoe contact te maken met het kind en de ouders/verzorgers.

Als Craniotherapeut zijn wij opgeleid om in contact te zijn en onze cliënten welkom te heten. Als er een afspraak gemaakt wordt voor een kind of een baby wordt er iets anders van je gevraagd als therapeut. Je krijgt te maken met het familiesysteem. Met ouders/verzorgers die bij jou een afspraak maken voor en meekomen met, hun kind.

Wat ga je leren en ervaren in deze cursus?

  • Je leert en ervaart wat jij als therapeut kan betekenen voor kinderen en hun ouders;
  • Welke hulpvragen je tegen komt;
  • Wat je anders doet in de behandeling van een kind;
  • Wat er anders is in de aanraking, het contact en de dialoog als je werkt met kinderen;
  • Je kijkt naar het familiesysteem waar het kind onderdeel van is. Hoe zet je hierin het kind centraal? En hoe neem je de ouders mee in de behandeling van hun kind?
  • Je krijgt vooral veel praktische tools aangereikt. Veel ervaringen en (praktische) kennis om vanuit openheid en passie het kind en de ouders/verzorgers te kunnen ontmoeten en te ondersteunen

Hoe ga je dit leren?

  • Door op zoek te gaan naar je eigen innerlijke kind. Dat helpt je in het ondersteunen van het kind. Het is je referentiekader;
  • Door theoretische kennis op te doen;
  • Demo’s van de docenten;
  • Zelf aan de slag te gaan met kinderen op de bank.

Kindercursus Cranio 2

 

In de Kindercursus Cranio 2 leer je werken met zuigelingen en peuters tot 2 jaar. Dit is een speciale doelgroep om te behandelen met craniosacraal therapie. Het behandelen van zuigelingen die onrustig zijn, veel huilen en/of slecht slapen is heel erg dankbaar werk. Cranio geeft hier op een zachte manier zoveel resultaat. Wel is het belangrijk dat je weet wat je doet. In de module kijken we naar de invloed van zwangerschap en bevalling op de ontwikkeling van het kind. Je leert wat een normale fysieke, motorische (reflexen) en emotionele ontwikkeling is voor een zuigeling. Wat zijn verstoringen die je moet doorverwijzen naar een huisarts of kinderfysiotherapeut. We kijken naar de relatie tussen ouders en kind. Hoe kun je de ouders begeleiden in het omgaan met huilen, driftbuien en onrust. Naast een aantal nieuwe technieken speciaal voor zuigelingen, leer je alles over de ossificatie van de suturen van de schedel en de indicaties en contra-indicaties voor craniosacraal therapie in deze leeftijdsgroep.

Op de kindercursus bij Upledger craniosacraal therapie leer je kinderen behandelen.

Als je afgestudeerd bent als cranio therapeut (met een vooropleiding in de gezondheidszorg) en de Kindercursus Cranio 1 hebt gevolgd ben je van harte welkom op deze module.