Cranio en de N. Trigeminus

Cranio en de N. Trigeminus

De N. trigeminus is de vijfde hersenzenuw en meteen ook de grootste hersenzenuw. Hij bevat meer zenuwweefsel dan alle overige hersenzenuwen samen. Hij ontspringt in de hersenstam in het neurocranium en verloopt naar het viscerocranium waar hij zich splitst in drie takken die van en naar het gezicht lopen. De N. Trigeminus is nauw verbonden met ons stress-systeem. Hij speelt ook een belangrijke rol in het herkennen en reageren op fysieke en emotionele pijn. Hij kan betrokken zijn bij slaapproblemen, arousal en stress problematiek. De Trigeminus heeft drie takken, deels sensibel, deels motorisch. Je zou de Trigeminus de tegenhanger kunnen noemen van de N. Vagus. Hij is via het reticulair alarmsysteem nauw verbonden met je orthosympaticus.

Wat levert Cranio en de N. Trigeminus je op?

In deze masterclass gaan we in op de anatomie, fysiologie, pathologie en functies van de N. Trigeminus. We werken met craniosacrale technieken waarmee je invloed hebt op deze boeiende zenuw. Deze masterclass bevat een flinke dosis kennis voor nascholing Medische basiskennis (MBK). Alleen voor leden van de VBAG geldt deze module als 1 dagdeel MBK na-bijscholing. Naast theorie bieden we veel praktijk aan, waar bekende technieken herhaald worden en nieuwe technieken worden aangeboden.

Voor wie?

Voor elke craniosacraal therapeut en voor studenten craniosacraal therapie die minimaal de technieken van de CST (CST 2) hebben gehad.

Investering

De cursus kost: € 175
Cranio studenten in opleiding komen in aanmerking voor leergangkorting.
Je tijdsinvestering is een dag van 10.00-18.00 uur