Cranio en de N. Vagus

De N. Vagus, de tiende hersenzenuw, is de langste zenuw in ons lichaam. Hij maakt deel van de parasympaticus. Wist je dat de zenuw ook motorische componenten heeft en gevoelstakken? Wist je dat hij veel te maken heeft met je stem? En met de manier waarop je contact maakt met andere mensen? Kortom de N. Vagus is een heel boeiende zenuw waar we met CST veel invloed op hebben. Hij heeft alles te maken met je gut (ingewanden) en met gutfeelings (emoties). Hij verloopt voor ongeveeer 10 % van je hersenstam naar je lijf en voor ongeveer 90 % van je lijf naar je hersenen. Daarmee speelt hij een heel belangrijke rol in het voelen van de emoties in je lijf. Daarnaast heeft hij een sterk regulerende invloed op het gebied van stress.

Wat levert het je op?

In deze masterclass gaan we in op de anatomie, fysiologie, pathologie en functies van de N. Vagus. We werken met craniosacrale technieken waarmee je invloed hebt op de N. Vagus. Deze masterclass bevat een flinke dosis kennis voor nascholing Medische basiskennis (MBK) en geldt alleen voor leden van de VBAG als 1 dagdeel MBK na-bijscholing. Naast theorie bieden we veel praktijk aan, waar bekende technieken herhaald worden en nieuwe technieken worden aangeboden.

Accreditatie

Erkenning

Voor wie?

Voor elke craniosacraal therapeut en voor studenten craniosacraal therapie die minimaal de technieken van de CST (CST 2) hebben gehad.

Investering

De cursus kost: € 150
Per 1-1-2023 zijn de kosten € 175
Studenten in opleiding komen in aanmerking voor leergangkorting.
Je tijdsinvestering is een dag van 10.00-18.00 uur