Cranio in de wereld van dementie

In deze 2 daagse masterclass gaan we op reis in de wereld van dementie:

Tijdens deze cursus gaat Janneke uitgebreid in op de verschillende vormen van dementie en de stadia waarin patiënten terecht komen. Maar vooral ook hoe te kijken naar dementie vanuit de Cranio: dementie is ook opruimen, het koffertje van het leven leegmaken. Zij illustreert dit met ervaringen en beeldmateriaal.
En natuurlijk gaat het over wat er allemaal nog mogelijk is bij dementie. Wat blijft er over als het hoofd uitgeschakeld wordt? Er is nog zoveel wat heel en compleet is.

We gaan praktisch aan de slag met rollenspel, stressrelease en SER. Immers: hoe meer jij je koffertje van het leven leeg hebt, hoe beter je mee kunt reizen met de mens met dementie.
Deze zeer kwetsbare groep is uitermate gevoelig voor alle stress, dagelijkse beslommeringen en emoties. Dus hoe meer jij in evenwichtig contact bent met jezelf, hoe meer contact je krijgt bij deze mensen.

Daarnaast is er aandacht voor de preventie van dementie vanuit het Cranio-perspectief, gebaseerd op research vanuit Amerika.
En we hebben het over praktische zaken hoe je deze doelgroep kunt bereiken: hoe werkt het in een verpleeghuis? Hoe kom je daar binnen? Hoe komen mensen met dementie bij je?

Wat levert het je op?

Na deze masterclass heb je meer inzicht in het dementie proces en wat jouw rol als Cranio daarin kan zijn. Je weet hoe je mee kunt reizen in de wereld van de mens met dementie, hoe je daar ècht contact mee kunt maken en zo een ondersteuner en getuige kunt zijn van hun proces.

Je weet het verschil in aanpak tussen mensen met beginnende dementie en verder gevorderde dementie.

Ook weet je hoe je als Cranio bij kan dragen aan de mogelijkheid om de kans op dementie wat kleiner te maken in je dagelijkse praktijk.

Voor wie?

Deze masterclass is bedoeld voor cranio-therapeuten die in ieder geval de SER1 hebben afgerond.

Investering

De kosten van de cursus zijn € 300.
Je tijdsinvestering is twee dagen van 10.00-18.00 uur.