De stem vertelt

De stem vertelt een heel verhaal

Als je het woord ‘stem’ leest of hoort zullen er allerlei associaties voorbij komen. Wellicht denk je aan een stem die indruk gemaakt heeft, op wat voor manier dan ook. Bij het horen van bepaalde stemmen kun je je veilig en ontspannen voelen. Bij andere stemmen kun je juist het tegenovergestelde ervaren. En misschien heb je wel eens aan iemands stem kunnen horen hoe het met die persoon ging of hij/zij niet fit was of misschien wel verdrietig, blij of boos. Onze stem omvat verschillende facetten.

Vanuit de Polyvagale theorie van Steven Porges is middels de evolutie te verklaren wat het effect is van stem op hechting, veiligheid en communicatie. Deze inzichten geven ons informatie over wat de stem van de cliënt ons te vertellen heeft en hoe wij met onze eigen stemklank kunnen bijdragen aan het proces.

Onze stem en de stem van een ander geeft veel verhalen weer. Vaak zijn het de stem- en keelklachten die uiting geven aan een dieper gelegen verhaal en/of restrictie in iemands lijf.

Daarnaast zijn er veel mensen die last hebben van hun stem en/of hun keelgebied. Het is een gebied wat veel te maken heeft met allerlei vormen van emotionele spanning. En het is heel goed behandelbaar met cranio technieken. 

Wat levert het je op?

Als logopedist/stemtherapeut en craniosacraal therapeut kan Loes de specifieke know-how vanuit haar ervaring met het werken met de stem combineren met Cranio.
Tijdens de nascholing De stem vertelt leer je meer over de achtergrond en anatomie van de stem(geving). We gaan in op de stem van de cliënt en die van de therapeut en de inzet hiervan binnen de behandeling. Je leert een heel stel nieuwe technieken om het keelgebied om meer ruimte/vrijheid te geven.

Voor wie?

Voor elke Cranio therapeut en voor studenten Cranio die minimaal de technieken van de CST 2 hebben gehad. 

Investering

Je tijdsinvestering is een dag van 10.00-18.00 uur.
De kosten voor deze cursus zijn € 175.
Cranio studenten in opleiding komen in aanmerking voor leergangkorting.