Dialogica in cranio

Leergang 2

In de Dialogica leer je werken met weerstand en karakter afweerstructuren

Dialoog voeren tijdens de SER processen is niet eenvoudig. Naast de dialoog moet je het ritme blijven waarnemen en de unwinding blijven volgen. Dit vergt concentratie en aandacht. Een SER behandeling is daardoor een veelomvattend en gevarieerd proces.
In deze module richten we ons speciaal op het oefenen van de dialoog. Je leert goed waarnemen van dat wat zich aandient bij de ander. Daardoor word je dialoog eenvoudiger en logischer. Hoe werken innerlijke kind overtuigingen nog door in het hier en nu? Wat zijn je eigen valkuilen in de overdracht? Je ontdekt in deze module waar en wanneer je vooral veiligheid biedt of juist flink kunt confronteren. Deze dagen werken we vooral praktijk- en ervaringsgericht. Je leert van de innerlijke kinderlijke overtuigingen en de karakter afweerstructuren van de aanwezige deelnemers en daarmee ook van en over jezelf. De dialoog en het waarnemen wordt door de dagen heen voortdurend geoefend in kleine groepjes. We doen oefeningen met dialoog, rollenspellen en intake gesprekken. Ook na de Dialogica kun je weer oefenen op POB SER dagen onder leiding van een docent.

Wat levert het je op?

Je kunt nu werken aan de weerstand. Je beheerst de basisprincipes van het luisteren en het maken van interventies. Je herkent je eigen thema’s en de valkuilen daarvan voor de overdracht. Je weet wat je kunt met de vijf (lichamelijke) karakter afweerstructuren met de bijbehorende energetisering van het lichaam en hoe je daarvan gebruik kunt maken bij het begeleiden van emotionele processen.

Voor wie is de Dialogica?

Je kunt deze cursus volgen als je de SomatoEmotional Release 1 (SER1) met positief gevolg hebt afgerond.

Literatuur

Investering

Je tijdsinvestering is 5 achtereenvolgende dagen van 10:00 – 18:00 uur
Deze module kost € 700. Met leergangkorting betaal je € 650.