INTRO SER Introductie Somato Emotional Release

Leergang 1

Hart voor lichaamswerk en lichaamswerk vanuit het hart.

In de INTRO SER maken we de verbinding tussen lichamelijke en emotionele processen

We starten deze module met het verdiepen van het werken met het viscerocranium en werken zo aan de ontspanning van de zogeheten: avenue of expression. Daarmee maken we de eerste stap naar het werken met emoties en gevoelens vanuit het lijf.

Wat is de samenhang tussen emoties en lichamelijke klachten? Je ontdekt hoe de patronen zich steeds kunnen blijven herhalen in het lijf, in het leven. In het leven laat zich soms een vicieuze cirkel van spanning en klachten zien. Veel cliënten zijn zich daar niet van bewust. Jouw contact, je aanraking, je versmelting met de fascie maken het mogelijk om daarin een opening te creëren. Je cliënt gaat voelen en beleven wat er in de diepte speelt. Hij komt in contact met zijn weerstand en het verlangen tot loslaten. Hij kan dan zelf inzichtelijk ervarend, kiezen hoe hij verder wil gaan.

Er wordt veel aandacht besteed aan het behandelen vanuit neutraliteit.

Na het afronden van de INTRO SER kun je door naar de SER1 en oefenen op de POBSER

Wat levert het je op?

De Somato Emotional Release geeft jou de mogelijkheid om je cliënt te ondersteunen. Je leert hem begeleiden in een proces, waarin hij zichzelf kan ontdekken en hoe dat voelbaar is in het lijf. Na deze module kun je werken met total body unwinding. Je hebt een begin gemaakt met het vakkundig, liefdevol en oordeelloos aanwezig te zijn bij dat wat zich aandient. Je bent in contact met dat wat jouw cliënt werkelijk nodig heeft. Vanzelfsprekend ontmoet je, al scholend onderweg, ook je eigen weerstand en wens tot loslaten. Ook jij krijgt daarin de kans en de keuze om te blijven waar je bent of om te groeien, je te ontwikkelen en je te ontplooien.

Onderwerpen die aan bod komen

We werken verbindend in theorie en praktijk met de fysieke aanraking als ingang (contact, versmelten, waarnemen). Je krijgt theorie, praktisch werk in drietallen en interactieve rondes waarin je eigen proces in het licht van je professionele ontwikkeling besproken wordt. Je krijgt feedback van je mede studenten en van de docenten.

Voor wie is de INTRO SER?

Je kunt deze cursus volgen als je de craniosacraal therapie 2 (Cranio 2) met positief resultaat hebt afgerond.

Literatuur die aan bod komt

Investering

Je tijdsinvestering is vier achtereenvolgende dagen van 10:00 – 18:00 uur.
De module kost € 560. Met leergang korting betaal je € 520.