Listening

Luisteren naar het lichaam

Listening is het luisteren met je handen naar het lichaam van de cliënt. In deze cursus krijg je diepgaande oefening in het ontwikkelen van je voelend vermogen naar oorsprong / oorzaak van de (pijn) klachten van de cliënt. Listening is de basis van het palperen. Zo leer je bepalen welke anatomische structuur behandeld moet worden. Hoe specifieker je dit kunt bepalen, hoe effecteiver je behandeling. Listening is een praktijk cursus, waarin uitgebreid de tijd genomen wordt om je ervaring op te laten doen met het ‘luisteren met je handen’.

Wat levert het je op?

Met de listening kun je beperkingen in elke structuur in het lichaam (viscera, schedel, membraan, zenuw, bloedvat, gewricht etc.) lokaliseren. Listening leert je om onderscheid te maken in de meestal grote hoeveelheid aan klachten en de dominante restrictie van dat moment te vinden. Het helpt je om door de bomen het bos te zien. Naast de general listening en local listening komt de extended listening aan bod. Hiermee leer je om palpatoir te differentieren tussen de verschillende systemen en structuren.

Voor wie?

Deze cursus is voor viscerale therapeuten, maar ook voor cranio therapeuten die hun vaardigheden in diagnostiek willen verbeteren.

Accreditatie

Investering

De kosten van deze cursus zijn € 525.
Je tijdsinvestering is drie dagen van 10.00-18.00 uur.