details

De stem vertelt

INSCHRIJVEN

Inschrijven
Je kunt deze masterclass volgen als je minimaal de CST 2 hebt gedaan. Je kunt de masterclass volgen als onderdeel van het vrije deel in je studie.

Je tijdsinvestering is een dag van 10.00-18.00 uur.

Introductie
De stem vertelt een heel verhaal

Als je het woord ‘stem’ leest of hoort zullen er allerlei associaties voorbijkomen. Wellicht denk je aan een stem die indruk gemaakt heeft, op wat voor manier dan ook. Bij het horen van bepaalde stemmen kun je je veilig en ontspannen voelen. Bij andere stemmen kun je juist het tegenovergestelde ervaren. En misschien heb je wel eens aan iemands stem kunnen horen hoe het met die persoon ging of hij/zij niet fit was of misschien wel verdrietig, blij of boos. Onze stem omvat verschillende facetten.
Vanuit de Polyvagale theorie van Steven Porges is middels de evolutie te verklaren wat het effect is van stem op hechting, veiligheid en communicatie. Deze inzichten geven ons informatie over wat de stem van de cliënt ons te vertellen heeft en hoe wij met onze eigen stemklank kunnen bijdragen aan het proces.
Onze stem en de stem van een ander geeft veel verhalen weer. Vaak zijn het de stem- en keelklachten die uiting geven aan een dieper gelegen verhaal en/of restrictie in iemands lijf.
Daarnaast zijn er veel mensen die last hebben van hun stem en/of hun keelgebied. Het is een gebied wat veel te maken heeft met allerlei vormen van emotionele spanning. En het is heel goed behandelbaar met cranio technieken.

Omschrijving
Als logopedist/stemtherapeut en craniosacraal therapeut kan Loes de specifieke know-how vanuit haar ervaring met het werken met de stem combineren met Cranio.
Tijdens deze nascholing leer je meer over de achtergrond en anatomie van de stem(geving).
We gaan in op de stem van de cliënt en die van de therapeut en de inzet hiervan binnen de behandeling.
Je leert veel nieuwe technieken om het gebied van de keel en de stem te ontspannen en meer ruimte te geven.

Programma
Theorie en praktijk over de anatomie, fysiologie en pathologie van het keelgebied en de stembanden.
Praktische vaardigheden in de vorm van technieken waarmee je het keelgebied en alle met de stembanden verbonden structuren kunt laten unwinden en ontspannen.
Theorie over het verband tussen de stem en de polyvagaal theorie en de praktische consequenties daarvan.