Je start de opleiding met de Cranio 1. Het staat je vrij om eerst de Basiscursus te doen, ter kennismaking. Dit is echter niet verplicht. Je kunt ook direct starten in de Cranio 1. We bieden je de mogelijkheid om na de Cranio 1 pas te beslissen om je al dan niet in te schrijven voor de eerste leergang.
Na de Cranio 1 vervolg je Leergang 1 – het basisjaar – met de modules Cranio 2, Levende Anatomie, Intro SER en de Anamnese Basis. Via Praktijk onder Begeleiding dagen doe je behandelingen onder begeleiding van een docent (POB dagen). Het basisjaar wordt afgesloten met het examen A.
Leergang 2 bestaat uit de modules SER 1, Dialogica en SER 2 en na elke module volg je opnieuw POB dagen, in totaal 5. Door het jaar heen volg je 4 losse dagen DSM 5 en 1 dag Anamnese II. Je start in de tweede helft van het tweede jaar met opleidingssupervisie. De tweede leergang wordt afgesloten met het examen B.
Studiebelasting
De gemiddelde studiebelasting voor de totale opleiding hangt af van je vooropleiding en is buiten de lesdagen ca. een dag per week.
Is je interesse gewekt? Voel je vrij om te mailen of te bellen als er nog zaken onduidelijk zijn.
Tel. 06 14 12 12 18
E-mail info@upledger.nl
Leergang 3 start met de Trauma & regulatie 1 en daarna de Advanced. Je doet een minor (waarvan je sommige cursus dagen al eerder in je opleiding kunt doen) en vervolgens de module Evaluatie. Tijdens dit jaar volg je de modules Ondernemersvaardigheden, Intervisie en 3 POB dagen. Je vervolgt in het derde jaar je opleidingssupervisie en je krijgt werkbegeleiding. De derde leergang wordt afgesloten met Examen C.
Leergang 4 Tijdens dit jaar krijg je werkbegeleiding en schrijf je een werkstuk, wat tijdens het afsluitende examen D wordt gepresenteerd. Je volgt bij een externe instantie je MBK (vrijstellingsregeling voor mensen met een (para)medische vooropleiding). (Voor mensen met een HBO vooropleiding in een menskundige richting, is vrijstelling voor het eindwerkstuk mogelijk.)
Tijdens de opleiding krijg je studiebegeleiding en vanaf het tweede jaar heb je jaarlijks een korte stage in de vorm van het meelopen met een al gevolgde module naar keuze.
Examens en certificatie
Examen A, B en C mag je afleggen op het moment dat je daar aan toe bent. Je kunt er dus ook voor kiezen je opleiding al te vervolgen en in een later stadium de examens te halen. In elk geval moet je voor examen A en B geslaagd zijn voor je aan de module ‘Evaluatie’ begint. Het diploma MBK (zo nodig) moet behaald zijn voor het Examen D.
Examen A en B bestaan uit een theorie (multiple choice) en een praktijkgedeelte en het inleveren van verslagen. Voor examen C moet je ook verslagen inleveren en het is verder alleen een praktijk examen. Het D examen bestaat uit het inleveren van je eindwerkstuk en het geven van een presentatie daarover.