De historie

Dr. John Upledger
Grondlegger van de craniosacraal therapie

CranioSacraal Therapie is ontwikkeld door John E. Upledger DO, OMM, osteopatisch arts en chirurg. Hij ontwikkelde het vak vanuit de osteopathie zoals hij dat leerde van William Sutherland. Hij schreef zelf al het cursusmateriaal met betrekking tot CranioSacraal Therapie.

John Upledger, grondlegger van de craniosacraal therapie

Gedurende zijn carrière is Dr. John Upledger erkend als vernieuwer en als toonaangevend voorstander van onderzoek naar nieuwe therapieën. Met name door zijn onderzoek naar CranioSacraal Therapie verwierf hij internationale faam.

Dr. Upledger is de auteur van o.a.:

  • CranioSacral Therapy
  • CranioSacral Therapy II: Beyond the Dura
  • SomatoEmotional Release and Beyond
  • A Brain is Born: Exploring the Birth and Development of the Central Nervous System
  • Cell Talk

Ook schreef hij een boek, waarin CranioSacraal Therapie wordt uitgelegd voor mensen zonder medische achtergrond: Your Inner Physician and You. Dit boek is vertaald in het Nederlands en heet: Het Ritme van de Schedel.

OPRICHTING UIN

De grondleggers van het Nederlandse Instituut, waarvan Ton Bottema als enige nog lesgeeft, zijn allen opgeleid door Upledger zelf. Zij kregen de opdracht de craniosacraal therapie in Europa op te zetten en te verspreiden. Het Upledger Instituut Nederland is opgericht in 1989. Vanuit Nederland en Duitsland zijn de verdere Upledger instituten in Europa ontwikkeld. Nog steeds is er intensieve samenwerking met andere instituten in Europa en over de wereld. Er is nauwe samenwerking met het moederinstituut in Amerika.  Enkele van onze docenten geven ook les in het buitenland.

VAN LOSSE MODULES NAAR EEN BEROEPSOPLEIDING

Aanvankelijk bestond de opleiding Cranio uit een aantal losse modules. Gaandeweg is daar een certificeringsprogramma uit ontstaan. Overal ter wereld kun je nog steeds dezelfde modules volgen en van daaruit instromen in onze Nederlandse opleiding. Wel stelt de Nederlandse complementaire zorg bepaalde eisen waar wij ook aan moeten voldoen.

Daarnaast hebben we gekozen voor een flinke uitbreiding van de lesstof, omdat we vinden dat je het vak dan veel beter in de vingers krijgt, dan met de basismodules die over de hele wereld te volgen zijn.  De uitbreiding is er zowel op het structurele vlak (anamnese, Levende anatomie) als op het somato-emotionele stuk (Dialogica, supervisie, intervisie, trauma). Verder leer je ondernemersvaardigheden, zodat je je eigen praktijk kunt opstarten.

Opleiden doen we nog altijd graag. Misschien ben je nu al fysiotherapeut, massagetherapeut, schoonheidsspecialiste, coach of arts. Misschien ben je alleen maar geïnteresseerd of geraakt door wat Cranio kan betekenen. Misschien is Cranio voor jou wel de aanvulling in of de invulling van jouw werkzame leven. Als je wilt kijken of dit jou net zo blij maakt, als het ons nog dagelijks maakt, dan ben je bij het Upledger Instituut aan het juiste adres. Meer info over de inhoud van de opleiding van de opleiding vind je onder de link. Wil je meer weten over de toelating?

06 14 12 12 18

info@upledger.nl

DEZE WEEK IN DE SPOTLIGHT

Webinar: Stress bezien vanuit TCM

Leslokaal Upledger Instituut Nederland

UIN IN DE BILT

Lange tijd hebben we onze locatie in Doorn gehad, en vanaf mei 2016 tot oktober 2020 waren we te vinden in Oudewater. Per 1 oktober 2020 zijn we gestart op Weltevreden 4A in De Bilt. Daar hebben we alles bij elkaar gebracht: een prachtig leslokaal, lunch- en ontspanningsruimte en het secretariaat.

De deur van het secretariaat staat tijdens lestijden altijd open. Je bent van harte welkom voor een praatje, een vraag of overleg.

Als instituut heten we je van harte welkom op basiscranio of als je dat wilt bij een persoonlijk gesprek om te kijken of de opleiding iets voor jou is.