Onderwijskwaliteit

Kwaliteit vinden wij belangrijk en daar staan we ook om bekend.
Kwaliteit in opleiden

Kwaliteit in opleiden

Craniosacraal therapie is in de laatste twee decennia een beroep geworden binnen het complementaire werkveld. Dat betekent dat we als UIN een opleiding aanbieden die opleidt tot het beroep craniosacraal therapeut.

Aanvankelijk, bij de oprichting van het instituut in 1990, werd de CST aangeboden op de Amerikaanse manier: een reeks modules met vaardigheden die de cursisten in hun eigen vak (vaak fysiotherapeuten) konden integreren. In 1995 werd het Register voor Craniosacraal therapie Nederland (RCN) opgericht. CST werd vanaf dat moment vergoed door de meeste zorgverzekeraars als alternatieve geneeswijze. Dat betekende dat we als instituut zijn gegaan voor toetsing van de kwaliteit. Sinds 2002 hebben we daarom een volwaardige opleiding op HBO niveau die voldoet aan de hedendaagse kwaliteitseisen en methodes van toetsen die de maatschappij stelt aan opleidingen op HBO niveau.

De opleiding is geregistreerd bij het Centraal Register Korte BeroepsOpleidingen (CRKBO). De opleiding is geaccrediteerd als SHO registeropleiding door het Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION).

De opleiding wordt erkend door de Beroepsvereniging en Platform Integrale Gezondheidszorg (VBAG) en de Vereniging voor Natuurgeneeskundig Therapeuten (VNT)