Praktische informatie

Praktische informatie

Veel praktische informatie vind je in de studiegids.

Kosten

De cursuskosten zijn inclusief de kosten van syllabi en koffie/thee. Accommodatiekosten tijdens de Advanced 1 worden apart berekend.

Kortingsregeling:

Korting bij inschrijving Cranio 1 na Introductie workshop Cranio
Als je na het volgen van de basisworkshop Cranio inschrijft voor de eerste module Cranio 1 (CST1) worden de gemaakte kosten van de  Introductie workshop in mindering gebracht.

Korting bij inschrijving per leergang

Op het moment dat je je inschrijft voor een gehele leergang ontvang je € 10 korting per lesdag en €5 per examendag.
Na de afronding van de Cranio 1 kun je je inschrijven voor de eerste leergang. Per leergang is het mogelijk om een STAP budget aan te vragen.

Voor gedetailleerde informatie, bekijk hieronder het kostenoverzicht van de opleiding.
Kosten van de na-bijscholingen staan apart vermeld bij de Masterclasses.

Daarnaast zijn er kosten voor een studentenverzekering voor het behandelen van proefpersonen tijdens je studie. De kosten bedragen € 50 per jaar.

Het Upledger Instituut Nederland BV is vrijgesteld van BTW.

Het hart ziet vaak
helderder dan het
verstand.

Boeddha

Literatuur

Voor de opleiding moet je, naast de syllabi die je krijgt, verplicht ook een aantal boeken lezen. Daarnaast bevelen we boeken aan die je helpen bepaalde onderwerpen verder te verdiepen of je kennis te verbreden. Voor zover mogelijk kiezen we voor boeken in het Nederlands, maar we ontkomen er niet aan dat bepaalde literatuur in het Engels is.
De kosten voor de opleiding zijn exclusief de literatuur.

Locatie

De opleiding wordt gegeven in ons eigen gebouw op Weltevreden 4A in De Bilt. Alle modules zijn hier met uitzondering van de advanced 1. De advanced 1 is een vijfdaagse interne cursus met overnachtingen. Deze verzorgen we in het Boswijk Instituut in het prachtige bosrijke Doorn.

Verblijf

Onze opleiding heeft op de begane grond een groot en licht leslokaal van ca. 200 m2, waarin een apart stuk is ingeruimd voor de lunch met een kleine keuken. IJskast, magnetron en oventje zijn aanwezig en ter beschikking voor de deelnemers. Daarnaast is er een aparte kantoorruimte. Onze locatie ligt aan de rand van het stadje De Bilt, tegenover natuurgroen. Overnachten is niet mogelijk.

Ondersteunende beroepsvereniging

De overkoepelende beroepsvereniging Cranio Nederland geeft de mogelijkheid om gezamenlijk naar buiten te treden en streeft naar bevordering van en zorg voor erkenning en bekendheid van craniosacraal therapie in Nederland, verdieping van de craniosacraal therapie en stimulering van wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de craniosacraal therapie. Hierbij is Cranio Nederland vertegenwoordiger van de beroepsgroep en de therapeuten. Daarnaast organiseert Cranio Nederland diverse activiteiten, zoals congressen en symposia voor haar leden. Ook als craniosacraal therapeut in opleiding kun je (aspirant) lid worden van Cranio Nederland. Cranio Nederland kan je dan ondersteunen in je praktijkvoering, het geven van info over cranio en in contact brengen met je aanstaande vakgenoten. Bij Cranio Nederland zijn ook patiëntenfolders verkrijgbaar over Cranio.

Cranio Nederland publiceert op haar website een lijst van aangesloten cranio therapeuten. Zo zijn ze goed vindbaar.