De opleiding VM start met het abdomen, omdat het abdomen het meest toegankelijk is van alle viscerale holtes. In deze module komen de volgende organen aan bod: de lever, de maag, de galblaas, het duodenum, de dunne darm en de dikke darm. Verder krijg je een gedegen introductie over de (basis) theorieën, principes en technieken van de Viscerale Manipulaties. Functionele biomechanica, toegepaste anatomie en fascie-technieken zijn onderwerpen die daarbij besproken worden. De behandelingstechnieken die je bij de viscerale manipulaties leert gebruiken zijn zacht en niet invasief. De specifieke eigenschappen van deze technieken zijn zeer belangrijk, omdat ze de basis vormen van de vaardigheden die je in de vervolgmodules krijgt aangereikt bij de behandeling van totale letselketens.
Wat levert het je op?
Je leert de relaties te leggen tussen de inwendige organen en de neuromusculoskeletale restricties (stoornissen) en je leert onderscheid te maken tussen de verschillende typen en lagen van de viscerale weefsels. Diverse onderzoekstechnieken passeren de revue in deze cursus. General & local listening, mobiliteit, mobiliteitstesten en inhibitie technieken, technieken om dominante restricties te lokaliseren en technieken om het oorzakelijk verband tussen viscerale restricties en somatische disfunctie vast te stellen worden uitgebreid besproken en geoefend.
Voor wie?
Je kunt deze module volgen als u beschikt over:
- Een reguliere of complementaire vooropleiding op minimaal HBO-niveau in een menskundige of therapeutische richting; of
- Een opleiding daaraan gelijkgesteld op basis van behaalde competenties;
- Bij voorkeur praktische ervaring met het werken met patiënten/cliënten;
Accreditatie
- KTNO
Investering
Je kosten voor deze cursus zijn € 695.
Je tijdsinvestering voor deze module is vier dagen van 10.00-18.00 uur.