details

Dialogica

INSCHRIJVEN

Deze cursus bestaat  uit 3 aaneengesloten dagen en 2 terugkomdagen ongeveer 6 weken later.


Inschrijven
Je kunt deze cursus volgen als je de SER 1 met positief gevolg hebt afgerond.

Je tijdsinvestering is 5 dagen van 10:00 - 18:00 uur

Accreditatie
CPION     Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland (onderdeel van de vierjarige beroepsopleiding tot Cranio therapeut)

Bekijk hier alle informatie over cursusdata, kosten en inschrijven

Introductie
In de Dialogica leer je werken met weerstand en karakter afweerstructuren
Dialoog voeren tijdens de SER processen is niet eenvoudig. Naast de dialoog moet je het ritme blijven waarnemen en de unwinding blijven volgen. Dit vergt concentratie en aandacht. Een SER behandeling is daardoor een veelomvattend en gevarieerd proces.
In deze module richten we ons speciaal op het oefenen van de dialoog. Je leert goed waarnemen van dat wat zich aandient bij de ander. Daardoor word je dialoog eenvoudiger en logischer.
Daarvoor gebruiken we kennis en modellen uit de Gestalt (zoals de cirkel van contact) en uit de Hakomi Mindfullness Centered Psychotherapy (de karakterafweerstructuren).

Omschrijving
Hoe werken innerlijke kind overtuigingen nog door in het hier en nu? Wat zijn je eigen valkuilen in de overdracht? Je ontdekt in deze module waar en wanneer je vooral veiligheid biedt of juist flink kunt confronteren. Deze dagen werken we vooral praktijk- en ervaringsgericht. Je leert van de innerlijke kinderlijke overtuigingen en de karakter afweerstructuren van de aanwezige deelnemers en daarmee ook van en over jezelf. De dialoog en het waarnemen wordt door de dagen heen voortdurend geoefend in kleine groepjes. We doen oefeningen met dialoog en rollenspellen. Je wordt speels ondergedompeld in ervaringsoefeningen waardoor je zicht krijgt op je eigen kernovertuigingen en afweermechanismen.
Ook na de Dialogica kun je weer oefenen op POB SER dagen onder leiding van een docent.

Programma
Je leert nu hoe je in een proces dichtbij de lading kunt blijven.
Je leert de basisprincipes van het luisteren en het maken van interventies, doordat je kennis maakt met de contactafweermechanismen die zich in een proces met een cliënt laten zien.
Je leert wat je kunt met de vijf (lichamelijke en emotionele) karakter afweerstructuren met de bijbehorende energetisering van het lichaam en hoe je daarvan gebruik kunt maken bij het begeleiden van emotionele processen.
Je leert je eigen thema's en de valkuilen daarvan voor de overdracht herkennen.
Je leert dus ook weer een flink stuk van jezelf beter kennen en dat gaat je helpen als therapeut.

Literatuur
• 'De reis van het gewaarzijn' van Riekje Boswijk-Hummel
• 'De maskermaker' van Wiebe Veenbaas
• 'De kunst van het helpen' van Bert Hellinger
• 'Gestalttherapie in beeld' van Angèle Nederlof

Accreditatie
CPION     Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland (onderdeel van de vierjarige beroepsopleiding tot Cranio therapeut)

Bekijk hier alle informatie over cursusdata, kosten en inschrijven

Van interne monoloog naar expressieve en welkome dialoog.

Heel verhelderend en heel helend (Stephanny Turton Kat, S.B., bewegingstherapeut).

De kracht van het woord (Bram Rolloos, B.R., fysiotherapeut)