details

POB CST

INSCHRIJVEN

Inschrijven
Voor iedereen die graag onder begeleiding wil oefenen met technieken uit Cranio 1 en 2. Je krijgt professionele feedback op de uitvoering van de technieken. Als je examen A wilt doen dan heb je de VOS formulieren nodig die je kunt halen op de POB CST dagen. 

Je tijdsinvestering is een dag van 10:00 - 18:00 uur.

Hier vind je informatie over cursusdata, kosten en inschrijven

Introductie
Tijdens je opleiding moet je oefenen op proefpersonen. Je kunt daar ook je medestudenten voor gebruiken in oefengroepen. Een aantal van deze behandelingen moet je doen onder begeleiding van een docent. Je krijgt dan direct feedback op je uitgevoerde technieken. Aan de hand van de feedback vul je zogenaamde VOS formulieren in. Zo kunnen we je klaarstomen voor je praktijk examen A. 

Omschrijving
In totaal moet je voor examen A 3 dagen volgen. Elke POB CST dag is hetzelfde opgebouwd. Je kiest zelf de inhoud:
  • 1 dag over ten steps (cranio 1) - 2 VOS formulieren
  • 1 dag over het Viscerocranium (Cranio 2) - 2 VOS formulieren
  • 1 dag naar keuze: Cranio 1 of 2 - 2 VOS formulieren (je kunt hier bijvoorbeeld kiezen voor de stof die je nog het minste beheerst.

Van elke behandeling onder begeleiding vul je een VOS formulier in, die je laat aftekenen door de begeleidende docent.
VOS formulieren krijg je op de dag zelf uitgereikt en je vindt ze ook in de studiehandleiding.
Deze 6 behandelingen doe je op een POB dag onder begeleiding van een docent. Per POB dag kun je twee VOS formulieren laten tekenen.

Programma
Een groot deel van de dag zijn we bezig met het uitwerken van de verschillende technieken uit het ten steps protocol of het viscerocranium. Samen met je maatje werk je de volgende vragen voor alle technieken van het protocol uit. De aanwezige docent helpt jullie met het beantwoorden waar nodig. Zo herhaal je en leer je samen de stof.

  • Hoe zit de techniek in elkaar? Hoe is de handvatting?
  • Welke richting?
  • Welke structuur behandel ik nu?
  • Hoe is de anatomie van die structuur?
  • Zijn er indicaties/contra-indicaties voor deze techniek?

In het laatste deel van de dag geef je nog een volledige behandeling van het protocol wat je net helemaal hebt uitgewerkt. Daarbij krijg je feedback op de manier waarop je versmelt en neutraal kunt zijn.

Om de dag zo zinvol mogelijk te maken is het handig als je je werkboeken, je atlas en een schedel (als je die hebt) mee te nemen.

Hier vind je informatie over cursusdata, kosten en inschrijven