details

Communicatie

INSCHRIJVEN

Voor wie is de Communicatie?
Voor iedereen in het derde leerjaar, tenzij je vindt dat je vrijstelling kunt krijgen. Een verzoek daartoe kun je indienen bij het secretariaat.

Je kunt de communicatie ook volgen als masterclass.

Hier vind je alle informatie over data, kosten en inschrijving

Communicatie in het voeren van moeilijke gesprekken
Deze cursus gaat feitelijk over het voeren van moeilijke gesprekken en het geven van een lastige boodschap aan een cliënt, collega of misschien wel verwijzer.
In de praktijk zal je er af en toe tegenaan lopen dat je een lastig gesprek moet voeren. Je kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan de volgende situaties:  

  • Je wilt een behandelrelatie beëindigen terwijl de cliënt dat niet wil (denk bijvoorbeeld aan teveel persoonlijkheidsproblematiek, teveel tegenoverdracht, de cliënt raakt je persoonlijk teveel)
  • Rekeningen worden niet betaald, terwijl de cliënt blijft komen.
  • Ontevreden cliënt die zijn geld terug wil.
  • Een cliënt die je steeds de deur niet uit krijgt, waardoor je elke keer enorm uitloopt.
  • Een cliënt die steeds vaker tussen behandelingen door aan het appen en mailen is en eigenlijk ook wel antwoord verwacht.

Het voeren van dergelijke gesprekken vraagt van je dat je op een neutrale manier de cliënt bejegent en tegelijkertijd ook opkomt voor je eigen grenzen.
Moeilijke gesprekken op een goede manier voeren helpt voorkomen dat je cliënt (achteraf) moeilijk gaat doen of het klachten circuit op gaat zoeken.

Op deze cursusdag werken we met een trainingsacteur die de moeilijke cliënt voor je speelt en waar jij op kunt oefenen om de juiste boodschap op een goede manier te brengen. Het is een heel praktische cursus, waarin je niet alleen zelf oefent, maar ook veel leert van de andere situaties die worden uitgespeeld.
De docent coacht je in hoe je het aan kunt pakken. Je kunt zelf praktijksituaties inbrengen waarvan je weet dat je dat lastig vindt of die je meegemaakt hebt en waarvan je gemerkt hebt dat het beter had gekund als je anders had gereageerd.

Wat levert het je op?
Na deze dag heb je tools en ervaring in het voeren van moeilijke gesprekken. Doordat je hebt geoefend voel je je een volgende keer zelfverzekerder in hoe je dat kunt aanpakken.

Hier vind je alle informatie over data, kosten en inschrijving

HET TEAM

Docentprofiel met cartaID 26 niet gevonden.