details

Brein1 VT

INSCHRIJVEN

Deze cursus bestaat uit 3 aaneengesloten dagen. In het aanmeldblok zie je de begindatum van de cursus.

Voor wie
Deelname aan deze Advanced Masterclass is mogelijk na afronding van de 3 basismodules in het viscerale programma:  Abdomen 1 (VM1) en Listening technieken (LT) en Whiplash en andere Traumata (NSM1).

Je tijdsinvestering is drie dagen van 10.00-18.00 uur

Accreditatie
VBAG
LVNT

In 2024 doceert Mark Bloemberg de nieuwste masterclass Brein 1 voor het eerst in Nederland!

De hersenen hebben de medische gemeenschap en wetenschappers altijd gefascineerd. Er is uitzonderlijke vooruitgang geboekt om met verschillende methoden en instrumenten de hersenen te onderzoeken. Functionele MRI kan bijvoorbeeld niet alleen structurele, maar ook functionele problemen aan het licht brengen. Toch blijven de hersenen nog altijd grotendeels een mysterie.

Jean-Pierre Barral is al meer dan veertig jaar geïnteresseerd in de hersenen. Na vele mensen met hoofdtrauma, beroerte, hersenziektes en psychomotorische handicaps en veel gehandicapte kinderen te hebben behandeld, heeft hij originele technieken ontwikkeld om deze patiënten nog beter te kunnen helpen. Barral laat zien hoe je eenvoudig kunt werken met de hersenen, dat wordt beschouwd als het meest complexe orgaan van het menselijk lichaam. Hij spreekt de hersenen en de bijbehorende nerveuze en vasculaire verbindingen aan als de 'inhoud' van het menselijk hoofd. De benige en vliezige omhulling van de hersenen wordt beschouwd als de 'container'. Boeiend is dat er ondertussen veel therapieën zijn gericht op de schedel en de vliezen, terwijl de belangrijkste “schat” juist daar binnen ligt. JP Barral heeft juist voor de behandeling van “die schat” nieuwe diagnostische en behandel technieken ontwikkeld. Zijn boek daarover is ondertussen al gepubliceerd: Manual Therapy to the Brain – Volume 1.

Wat levert het je op?

De cursus Brain 1 bestaat uit twee delen: een structurele benadering en een functionele benadering:

De structurele benadering is gericht op de vasculaire, nerveuze, meningeale, oculaire, barometrische en cerebrospinale vloeistofcirculatiesystemen.
De functionele benadering onderzoekt het reukvermogen, het zicht, coördinatie, proprioceptie, emoties, enz.
Je leert vaardigheden om cliënten met neurologische aandoeningen, zoals bijvoorbeeld TIA, anosmie (reukstoornis), Parkinson, neurodegeneratieve aandoeningen, maar ook veranderingen in het brein of de circulatie na een trauma aan het hoofd en klachten te ondersteunen in het herstelproces, om zodoende het brein en het lichaam in een betere balans, evenwicht en harmonie te brengen.

Verder leer je op een andere manier cliënten te behandelen die kampen met chronische pijnklachten, bijvoorbeeld aan de knie. Door de link te voelen met knieklachten en het brein, fysiek (hersenstam, somatosensorische en/of motorische cortex) en/of emotioneel (insula, amygdala) kunnen ook daar diepgaandere veranderingen teweeg worden gebracht. Door de cliënten in dit geval te laten praten over de knieklachten, alle belemmeringen, frustraties etc. en tegelijkertijd een functionele listening op het brein te doen, kan je leren voelen welke delen van de hersenen zijn betrokken bij de emotie die een lading legt op de knie en ben je na de cursus ook in staat om die te behandelen.

Structuren die behandeld worden in Brein 1 zijn: Algemene anatomie van de schedel, brein en de vascularisatie. A carotis internus en externus, A vertebralis, Carotis sifon, cirkel van Willis, M. pterygoideus medialis en lateralis, M. Temporalis, Corpus Callosum, oculo-visuele zintuigen (N. opticus, extra-oculaire musculatuur), M. levator palpebrea superior, vascularisatie van het oog, chiasma opticus, ruiken (cortex olfactorisch), limbische systeem, somato-sensorische -en motorische cortex. Ventricular systeem

Na Brein 1, kun je verder met Brein 2 en 3 - de advanced modules die Barral ontwikkeld heeft, met name om alle kennis en anatomie zo optimaal mogelijk over te brengen.