details

Advanced Viscerale 1 (VM 5)

INSCHRIJVEN

Voor wie?
Voor iedereen die de VM 1 t/m VM 4 met goed gevolg heeft afgerond.

Je tijdsinvestering bedraagt vier dagen van 10.00-18.00 uur.

In de cursus Advanced Viscero-Emotional I werken we met twee hoofdonderwerpen:

Manual Thermal Diagnosis:
Deze manier van diagnostiseren richt zich op het ontwikkelen van je gevoeligheid voor temperatuur veranderingen bij inwendige organen die kunnen duiden op dysfunktie. Ongeveer 40 procent van de tijd besteden we aan het ontwikkelen van je gevoeligheid op dit gebied. Verder maken we een start met het onderzoeken en behandelen van emotionele restricties in het lichaam, via onder andere de non-verbale dialoog.

Visceral emotional listening: een basaal uitgangspunt van viscerale therapie volgens Barral is, dat het lichaam zichzelf kan helen tenzij er teveel stress is opgeslagen.

Uitgangspunten zijn dan ook:

  • Musculoskeletale structuren zijn betrokken bij vele aandoeningen
  • Emoties dragen bij aan fysieke problemen en veel aandoeningen
  • Emoties kunnen worden opgeslagen in het lijf
  • Emoties vormen onze emotionele anatomie
  • Emoties kunnen viscerale dysfuncties veroorzaken

Echter, er zijn een aantal systemen waarmee je emoties kunt behandelen. Emoties zouden door ons lijf moeten kunnen vloeien en niet aanvoelen als overspoelende hoeveelheid opgeslagen energie. Weefsel raakt gestresst als emotie in een orgaan blijft of als hetzelfde orgaan voortdurend onder invloed van stress is. Volgens Jean-Pierre Barral gaat er veel van onze energie verloren in het opslaan van onze emoties, waardoor er te weinig energie overblijft om ons aan te passen aan onze huidige omstandigheden.

Wat levert het je op?
In deze module leer je verdiepende mogelijkheden ter evaluatie van dysfuncties in het lijf en je leert body en mind te integreren door 'te luisteren naar het weefsel'. Alle vaardigheden die je leert zijn net zo specifiek als de geleerde vaardigheden in de vooraf gaande VM modules. Het werk is uniek door de non-verbale manier van dialoog met het weefsel en het lijf. Je ontdekt hoe lijf en brein synchroniseren en hoe dat de gezondheid van onszelf beïnvloedt. Je kunt voelen of emotie 0 %, 1 % of 100 % van het probleem is.