details

Craniosacraal therapie 2

INSCHRIJVEN

Klik op 'alle data' om alle cursusdata te zien.

Deze cursus bestaat uit 2 x 3 aaneengesloten dagen met een tussenpoos van ongeveer 4 weken.

Deelname is mogelijk na positieve afronding van de module craniosacraal therapie 1 (Cranio 1 / CST1).

Hier vind je alle informatie over kosten, data en inschrijving

Introductie
In de cranio 2 gaan we van de structuur naar de emotie
In Cranio 1 heb je leren werken met de fascie. In Cranio 2 gaan we hiermee verder. Je maakt kennis met het sphenoid, ook wel de 'keybone' van de schedel genoemd. Het is de spiegel van ons lichaam. Het is een bijzondere ervaring om daar mee te werken. We gaan aan het werk met de botstukken van het aangezicht en het interessante indicatiegebied wat hierbij hoort. Vervolgens gaan we de verbinding leggen tussen de fascie en emoties.
Deze boeiende materie brengen we op een duidelijke maar vooral sprekende manier. Je kunt het in je eigen lijf en leven gaan herkennen. Je krijgt tools om plekken in het lijf op te sporen waar spanning zit (gekoppeld aan emotionele lading) en waar iemand kracht kan ervaren. Ook na Cranio 2 kun je weer oefenen onder begeleiding van een docent op de POB CST. Je kunt je opleiding nu vervolgen met de Levende Anatomie en de Intro SER.

Wat levert het je op?
In de Cranio 2 leer je alle lichaams- en schedelfascie en alle botstukken behandelen. Het aangezicht staat vooral in de focus: we noemen dat de viscerale fascie, omdat de fascie in het aangezicht direct verbonden is met de fascie rond de organen (viscera).
Je kunt spanning in de fascie opsporen, omdat je leert hoe je diagnostiek kunt doen in de fascie. Dat maakt dat je nu meer doelgericht kunt gaan behandelen op de plekken in het lichaam waar het ook echt nodig is.
Je leert werken met local body unwinding wat enorm kan helpen in het ervaren van ons lichaam en het vinden van ontspanning. Je bent nu in staat om structurele problemen veroorzaakt door spanning in het bindweefsel te behandelen. Aan het einde van de Cranio 2 heb je alle structurele technieken gehad.


Programma
• Sutherland lesies van het sphenoid
• Het viscerocranium, het aangezicht en het mondgebied.
• Hoe houdt het lichaam spanning en emotionele lading vast en wat kun je ermee?
• Local body unwinding
• Opsporen van spanning in het weefsel (diagnostiek)
• Het samen met de cliënt creëren van krachtplekken in het lichaam waardoor de cliënt daar in het dagelijks leven naar terug kan als het wat moeilijker is of stressvol.

Literatuur
• 'CranioSacral Therapy ' van John Upledger
• 'Rhythm and touch' van A. Arnold

Hier vind je alle informatie over kosten, data en inschrijving

Accreditatie
CPION     Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland (onderdeel van de vierjarige beroepsopleiding tot Cranio therapeut)