details

Intervisie

INSCHRIJVEN

Inschrijven
De intervisie is een masterclass waar therapeuten op in kunnen schrijven.

Voor iedereen die minimaal de advanced heeft afgerond is het een verplichte cursusdag.

Accreditatie
KTNO

Hier vind je informatie over cursusdata, kosten en inschrijven

Introductie
Intervisie: met collega's op zoek naar je blinde vlekken

Leren wordt altijd bepaald door je eigen referentiekader. Je referentiekader is het geheel aan ervaringen, opvattingen en overtuigingen die je in de loop van je leven hebt eigen gemaakt. Vanuit hieruit leer je selectief. Het is de bril waarmee je je wereld beschouwt. Doordat je door die bril kijkt heb je daarbuiten blinde vlekken. Alleen en in stilte reflecteren op jezelf betekent dat je blinde vlekken blind blijven. Door het communiceren over jezelf en je eigen referentiekader te vergelijken met dat van een ander, worden blinde vlekken zichtbaar. Zo vergroot je je eigen referentiekader. Leren in intervisie is daarmee betekenis geven aan en orde scheppen in de hoeveelheid aan indrukken die je tijdens de interactie in je werkrelaties opdoet.

Omschrijving
In deze eendaagse intervisie module leer je werken met intervisie methodieken. Hebben we dat niet allemaal? Geconfronteerd worden met een behandeling of contact met een cliënt of iemand uit het werkveld, waar het niet zo lekker mee loopt? Hoe pakken we dit aan? In je eentje kom je er vaak niet helemaal uit. Dan is het fijn als je met collega’s kunt kijken naar de blinde vlekken, die we nou eenmaal allemaal hebben.
Dit geeft rust en een slimme oplossing voor dat moment en voor de toekomstige contacten.
Maar hoe?  Hoe kun je op een effectieve manier van elkaar leren in je beroepsmatig handelen?

Programma
In deze cursus gaan we aan het werk met een aantal effectieve methodes die helpen bij het doen van intervisie met elkaar. Ze helpen je een probleem te structureren en samen te komen tot de achterliggende oorzaak. Dan wordt oplossen een stuk eenvoudiger. Ze helpen je ook om van jezelf te leren en gelijksoortige patronen in de toekomst beter te herkennen.
Het werken met een gestructureerde methodiek in intervisie zorgt daarnaast voor diepgang en veiligheid in de intervisie. Je zult verrast zijn hoeveel het oplevert.

Naast praktijk is er ook theorie over een aantal thema’s die vaak opduiken in de relatie met je cliënt: overdracht en tegenoverdracht, parallelle processen, de dramadriehoek, ego-posities en (werken met) weerstand.

Je krijgt bij de cursus een uitgebreide reader waarin de theorie en de methodes zijn uitgewerkt. De methodes zijn twee jaar lang uitgetest in een werkgroep van ervaren craniosacraal therapeuten en dus toegespitst op het gebruik binnen onze beroepsgroep. De groep was zeer enthousiast over de effectiviteit van deze vormen van intervisie.

Hier vind je informatie over cursusdata, kosten en inschrijven

Accreditatie
CPION     Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland (onderdeel van de vierjarige beroepsopleiding tot Cranio therapeut)
KTNO      Stichting Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen


Erkenning Intervisie als na- en/of bijscholing

• NFG          Nederlandse Federatie Gezondheidszorg
• VVH         Vereniging voor Haptotherapeuten (168 studiebelastingsuren)
• VBAG      Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijzen
• LVNT       Landelijke Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeuten
• NVST       Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten
• BATC       Belangen Associatie Therapeut en Consument
• VIV          Vereniging Integrale Vitaliteitskunde

HET TEAM

Docentprofiel met cartaID 26 niet gevonden.