details

Listening Technieken

INSCHRIJVEN

Inschrijven
Deze cursus is voor viscerale therapeuten, maar ook voor cranio therapeuten die hun vaardigheden in diagnostiek willen verbeteren.

Je tijdsinvestering is drie aaneengesloten dagen van 10.00-18.00 uur.

Accreditatie
KTNO

Hier vind je informatie over cursusdata, kosten en inschrijven

Introductie
Luisteren naar het lichaam
Listening is het luisteren met je handen naar het lichaam van de cliënt. In deze cursus krijg je diepgaande oefening in het ontwikkelen van je voelend vermogen naar oorsprong/oorzaak van de (pijn) klachten van de cliënt.

Omschrijving
Listening is de basis van het palperen. Zo leer je bepalen welke anatomische structuur behandeld moet worden. Hoe specifieker je dit kunt bepalen, hoe effectiever je behandeling. Listening is een praktijk cursus, waarin uitgebreid de tijd genomen wordt om je ervaring op te laten doen met het 'luisteren met je handen'.

Programma
Met de listening kun je beperkingen in elke structuur in het lichaam (viscera, schedel, membraan, zenuw, bloedvat, gewricht etc.) lokaliseren.
Listening leert je om onderscheid te maken in de meestal grote hoeveelheid aan klachten en de dominante restrictie van dat moment te vinden. Het helpt je om door de bomen het bos te zien.
Naast de general listening en local listening komt de extended listening aan bod. Hiermee leer je om palpatoir te differentiëren tussen de verschillende systemen en structuren.
De cursus kent een frisse afwisseling van kleine stukjes theorie en veel praktijk.

Hier vind je informatie over cursusdata, kosten en inschrijven