details

Binding

INSCHRIJVEN

Deze cursus bestaat uit 3 aaneengesloten dagen. In het aanmeldblok zie je de begindatum van de cursus.

Inschrijven
Voor complementair werkende therapeuten die gewend zijn lichaamsgericht te werken en meer willen weten over de hechting in ouder-kindrelaties en hun eigen hechtingspatronen willen onderzoeken. Te denken valt aan craniosacraal therapeuten, haptotherapeuten, psychosomatisch werkende fysiotherapeuten en therapeuten die werken met Gestalt, hypnotherapie en andere vormen van lichaamsgerichte therapie. Voor coaches, counselors, psychologen, praktijk ondersteuners GGZ die meer willen weten over binding en hechting.

Binding is ook te volgen voor craniosacraal therapeuten in opleiding. Vanaf de SER 1 mag je meedoen. Binding maakt onderdeel uit van de minor keuzevakken.

Accreditatie
KTNO

Hier vind je alle informatie over data, kosten en inschrijving

Bouwen aan vertrouwen
Om te kunnen werken met hechtingspatronen is het handig als je zicht hebt op je eigen hechtingspatronen. Als therapeut ga je namelijk met je eigen onbewuste patronen een (behandel)relatie aan met een ander mens. Ook jij gaat met jouw basispatronen waarmee je uitreikt, vermijdt, je beschermt in interactie. In de nascholing Binding – bouwen aan vertrouwen leer je van je eigen hechting en zet je persoonlijke stappen in je eigen bewustwordingsproces. Het is vooral een ervaringsmodule voor je eigen ontwikkeling. Er zitten prachtige oefeningen in, die je helpen je eigen pijn rondom je hechting te helen.In deze ervaringsgerichte module richten we ons op het onderzoeken van het vertrouwen in jezelf en in de ander. Dit doen we door je te laten ervaren hoe het is of was tussen jou en je ouders (verzorgers). Je eerste ervaring in je leven in vertrouwen en toevertrouwen! Deze neem je namelijk mee in je relatie later in je leven.

Omschrijving
In deze driedaagse nascholing krijg je theorie over de opbouw van hechting. Je krijgt een handig model aangereikt om te werken met overtuigingen in je behandeling. Door het ervaringsgerichte karakter van deze cursus is hij behalve leerzaam vooral ook een prachtig cadeau voor jezelf!
Je eigen ervaring ondersteunt je zo in de herkenning van hechting bij je cliënten. Bovendien leiden overtuigingen die ontstaan uit je eigen hechting tot overdracht en tegenoverdracht in de therapeutische relatie. Door te werken met het helen van je eigen hechting, verbeter je de neutraliteit in de relatie met je cliënten.

Programma
De cursus bevat noodzakelijke theorie en is verder vooral heel praktisch van aard. In intensieve ervaringsgerichte oefeningen maak je kennis met je eigen hechtingsbewegingen en krijg je de kans ze om te zetten naar kracht en heling van je eigen hechting.

Na de module ‘Binding in ouder-kind relaties’ begrijp je veilige en onveilige hechting. Je hebt een nieuw werkmodel in het werken met hechting wat zeer praktisch toepasbaar is. Je hebt ervaren wat verlatings-en bindingsangst reacties met je doen. We komen ze allemaal tegen in onze liefdesrelaties en in de relaties van alledag. Je hebt veel ervaringsgerichte oefeningen gedaan. Daarin hebben we je uitgenodigd om naar binnen te keren in jezelf en met zachtheid en in contact je eigen basisvertrouwen nog verder uit te bouwen

Hier vind je alle informatie over data, kosten en inschrijving