INSCHRIJVEN
Deze cursus bestaat uit 3 aaneengesloten dagen. In het aanmeldblok zie je de begindatum van de cursus.
Inschrijven
Voor (complementair werkende) therapeuten die gewend zijn lichaamsgericht te werken of meer willen weten hoe lichaamsgericht te werken met hechtingspatronen. Te denken valt aan craniosacraal therapeuten, haptotherapeuten, psychosomatisch werkende fysiotherapeuten en therapeuten die werken met Gestalt, hypnotherapie en andere vormen van lichaamsgerichte therapie. Voor coaches, counselors, psychologen, praktijk ondersteuners GGZ die meer willen weten over hechting. Hechting is ook te volgen voor craniosacraal therapeuten in opleiding. Mooie voorbereidende en/of aanvullende modules zijn Binding of Trauma & regulatie, maar zijn geen voorwaarde voor het doen van deze cursus.
Hechting is ook te volgen voor craniosacraal therapeuten in opleiding. Vanaf de SER 2 mag je meedoen. Hechting maakt onderdeel uit van de minor keuzevakken.
Accreditatie
KTNO
Bekijk hier de informatie over cursusdata, kosten en inschrijven
Hechting — lichaamsgericht werken met hechtingspatronen en overtuigingen in de therapeutische/begeleidingskundige relatie
In deze cursus gaan we aan het werk met hechtingspijn en het herkennen van hechtingsstijlen, in theorie en praktijk. In de module Hechting krijg je veel nieuwe tools aangereikt om je behandeling verder te kunnen verdiepen. Hechtingspijn veroorzaakt belemmerende overtuigingen en emoties die ons nu nog in de weg kunnen zitten en die ook in de therapeutische/begeleidingskundige relatie in de weg kunnen zitten. Kernovertuigingen over onszelf en/of over de wereld sturen ons gedrag. Wil je gedrag veranderen, dan zal je je bewust moeten worden van de achterliggende kernovertuiging en die transformeren. We hebben allemaal bepaalde belemmerende overtuigingen. Door te werken met de kernovertuigingen en die te transformerend tot kracht gevende overtuigingen kunnen diepe verlangens waarheid worden.
Wat levert het je op?
- Je weet wanneer en hoe je emoties kunt verdiepen of reguleren.
- Je hebt tools voor het bewust worden van transformeren van belemmerende overtuigingen.
- Je kunt je cliënt uitnodigen om geremde basale bewegingen in de hechting opnieuw te ervaren.
- Je hebt allerlei nieuwe technieken om voor de cliënt een helende ervaring te laten ontstaan.
- Je hebt de beschikking over een back-up dialoog die altijd werkt, ook als je niet meer weet wat je kan vragen.
- Je kunt werken met grenzen en afstand en nabijheid.
- Je hebt zicht op fenomenen als overdracht en tegenoverdracht en kunt dat gericht inzetten in therapeutische relatie.
Hechtingspijn van onszelf als therapeut of begeleider en van de ander zorgen ook voor belemmeringen en verstrikkingen in de therapeutische/begeleidingskundige relatie. Dit kan gevolgen hebben voor afstand en nabijheid en voor je neutraliteit. Als je zicht hebt op wat van jou is en wat van de cliënt is kun je daarmee werken en word je een betere professional. Je leert aan je eigen lijfelijke reacties overdracht en tegenoverdracht herkennen. Je krijgt tools aangereikt om daar mee te werken.
Literatuur die aan bod komt
'Hakomi mindfulness centered psychotherapy' van Halko Weiss
'The body reveals' van Ron Kurtz
Voor wie is de module Hechting?
Voor (complementair werkende) therapeuten die gewend zijn lichaamsgericht te werken of meer willen weten hoe lichaamsgericht te werken met hechtingspatronen. Te denken valt aan craniosacraal therapeuten, haptotherapeuten, psychosomatisch werkende fysiotherapeuten en therapeuten die werken met Gestalt, hypnotherapie en andere vormen van lichaamsgerichte therapie. Voor coaches, counselors, supervisoren, psychologen, praktijk ondersteuners GGZ die meer willen weten over hechting. Hechting is ook te volgen voor craniosacraal therapeuten in opleiding. Vanaf de SER 2 mag je meedoen. De module Hechting mag deel uitmaken van je minor. Mooie voorbereidende en aanvullende modules zijn Binding of Trauma & Regulatie. Dit is niet verplicht natuurlijk.
Accreditatie
KTNO
Bekijk hier de informatie over cursusdata, kosten en inschrijven