details

N. Vagus

INSCHRIJVEN

Voor wie?
Voor elke craniosacraal therapeut en voor studenten craniosacraal therapie die minimaal de technieken van de CST (CST 2) hebben gehad.

Cranio studenten in opleiding komen in aanmerking voor leergangkorting.

Je tijdsinvestering is een dag van 10.00-18.00 uur

Cranio en de N. Vagus
De N. Vagus, de tiende hersenzenuw, is de langste zenuw in ons lichaam. Hij maakt deel van de parasympaticus. Wist je dat de zenuw ook motorische componenten heeft en gevoelstakken? Wist je dat hij veel te maken heeft met je stem? En met de manier waarop je contact maakt met andere mensen? Kortom de N. Vagus is een heel boeiende zenuw waar we met CST veel invloed op hebben. Hij heeft alles te maken met je gut (ingewanden) en met gutfeelings (emoties). Hij verloopt voor ongeveer 10 % van je hersenstam naar je lijf en voor ongeveer 90 % van je lijf naar je hersenen. Daarmee speelt hij een heel belangrijke rol in het voelen van de emoties in je lijf. Daarnaast heeft hij een sterk regulerende invloed op het gebied van stress.

Wanneer kun je de N. Vagus doen?
Als je minimaal de Cranio 1 hebt gedaan kun je meedoen aan de N. Vagus.
In de Cranio 1 leer je ook al heel veel over het behandelen van de N. Vagus. De dag over de N. Vagus is een verdere verdieping.

Wat levert het je op?
In deze masterclass gaan we in op de anatomie, fysiologie, pathologie en functies van de N. Vagus. We werken met craniosacrale technieken waarmee je invloed hebt op de N. Vagus. Deze masterclass bevat een flinke dosis kennis voor nascholing Medische basiskennis (MBK) en geldt alleen voor leden van de VBAG als 1 dagdeel MBK na-bijscholing. Naast theorie bieden we veel praktijk aan, waar bekende technieken herhaald worden en nieuwe technieken worden aangeboden.

Accreditatie
CPION     Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland (onderdeel van de vierjarige beroepsopleiding tot Cranio therapeut)
KTNO      Stichting Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen


Erkenning N. Vagus als na- en/of bijscholing

• VBAG      Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijzen
• LVNT       Landelijke Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeuten

Je wordt vanzelf verliefd op cranio als je mag werken met de nervus vagus (Tamar Niamut, zangcoach, stemtherapeut, zangeres).

Professioneel, overzichtelijk, heel toepasbaar in de praktijk.

Hele fijne aanvulling voor je toolkit (Thea van Berk, fysio/cranio/integraal therapeut)

Heel inspirerend!