details

Intro SER

INSCHRIJVEN

Deze cursus bestaat uit 4 aaneengesloten dagen.

Inschrijven
Je kunt deze cursus volgen als je de Cranio 2 met positief resultaat hebt afgerond.

Je tijdsinvestering is vier aaneengesloten dagen van 10:00 - 18:00 uur.

Hier vind je informatie over cursusdata, kosten en inschrijven

Introductie
Hart voor lichaamswerk en lichaamswerk vanuit het hart.
Wat is de samenhang tussen emoties en lichamelijke klachten? Je ontdekt hoe de patronen zich steeds kunnen blijven herhalen in het lijf, in het leven. In het leven laat zich soms een vicieuze cirkel van spanning en klachten zien. Veel cliënten zijn zich daar niet van bewust. Jouw contact, je aanraking, je versmelting met de fascie maken het mogelijk om daarin een opening te creëren. Je cliënt gaat voelen en beleven wat er in de diepte speelt. Hij komt in contact met de lading, met zijn weerstand om dat te voelen en met zijn verlangen tot loslaten. Hij kan dan zelf inzichtelijk ervarend, kiezen hoe hij verder wil gaan.

Omschrijving
In de INTRO SER maken we de verbinding tussen lichamelijke en emotionele processen
We starten deze module met het verdiepen van het werken met het viscerocranium en werken zo aan de ontspanning van de zogeheten: avenue of expression. Daarmee maken we de eerste stap naar het werken met emoties en gevoelens vanuit het lijf.
Somato Emotional Release geeft jou de mogelijkheid om je cliënt te ondersteunen. Je leert hem begeleiden in een proces, waarin hij zichzelf kan ontdekken en hoe dat voelbaar is in het lijf.
Na deze module kun je werken met total body unwinding. Je maakt een begin met het vakkundig, liefdevol en oordeelloos aanwezig zijn bij dat wat zich laat zien. Je bent in contact met dat wat jouw cliënt werkelijk nodig heeft.
Vanzelfsprekend ontmoet je, al scholend onderweg, ook je eigen weerstand en wens tot loslaten. Ook jij krijgt daarin de kans en de keuze om te blijven waar je bent of om te groeien, je te ontwikkelen en je te ontplooien.

Programma
• het vrijmaken van de avenue of expression
• total body unwinding en het werken met energie cystes
• neutraliteit
• het therapeutisch proces
We werken verbindend in theorie en praktijk met de fysieke aanraking als ingang (contact, versmelten, waarnemen). Je krijgt theorie, praktisch werk in drietallen en interactieve rondes waarin je eigen proces in het licht van je professionele ontwikkeling besproken wordt. Je krijgt feedback van je mede studenten en van de docenten.

Literatuur die aan bod komt
• 'SomatoEmotional Release and beyond' van John Upledger.
• 'The inner power of stillness. A practical guide for therapists and practitioners' van Alexander Filmer Lorch
• 'Boos, boosheid, erkennen, begrijpen loslaten' van Riekje Boswijk-Hummel
• 'De anatomie van liefde' van Riekje Boswijk-Hummel

Hier vind je informatie over cursusdata, kosten en inschrijven