details

Levende Anatomie

INSCHRIJVEN

Deze cursus bestaat uit 4 aaneengesloten dagen.

Inschrijven
Deze module is onderdeel van leergang 1. Je kunt hem volgen vanaf de Cranio 1, maar als het beter in je planning past ook later in leergang 1.

Accreditatie
CPION     Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland (onderdeel van de vierjarige beroepsopleiding tot Cranio therapeut)

Hier vind je alle informatie over data, kosten en inschrijving

Je hebt je eerste stappen gezet in de wereld van het werken met bindweefsel (fascie). Je kunt contact maken met het lijf en je kunt allerlei technieken gebruiken om de fascie te ontspannen. Maar wat voel je nou precies? Wat gebeurt er onder je handen in dat lijf? Hoe werkt fascie en welke structuren en organen zijn door de fascie met elkaar verbonden?

Omschrijving
In deze module maak je kennis met de fascie als levende structuur in al zijn facetten. Hoe voelt het, waar zit het en hoe groot is het? Ook krijg je zicht op wat restricties in de fascie voor gevolgen hebben voor onze houding en beweging. In deze module nemen we je mee in de fascinerende wereld van anatomie en beweging.
Elk orgaan heeft een eigen consistentie, een eigen energie en voelt anders aan. In deze module komt elk orgaan aan bod. Naast theorie over de werking en de anatomie, gaan we vooral praktisch aan het werk met het voelen van de organen. Hoe beter je ze weet te vinden, hoe effectiever je behandeling wordt. De levende anatomie is een belevenis in het vinden en voelen van verschillen tussen verschillende weefsels.

Programma
In deze vierdaagse module leer je preciezer voelen wat er gebeurt in een lijf en waar dat allemaal mee te maken heeft. Je hebt zicht op voor de Cranio belangrijke basis anatomie, zoals alle schedelbotstructuren, maar vooral ook de ligging van organen, belangrijke bloedvaten en zenuwen. Je begrijpt hoe mensen bewegen en hoe beweging geremd wordt door verminderde elasticiteit in de fascie. Je kunt nog beter contact maken en versmelten met het weefsel.
Per dag komen een aantal organen met de daaraan verwante structuren aan bod, zowel in theorie als in de praktijk.

Hier vind je alle informatie over data, kosten en inschrijving

Uit het hoofd, in het hart (S.P.)

Beleef de anatomie (Oene de Vegt, Technische marketing).

Als je het cranio sacraal vak werkelijk serieus neemt, mag je deze wonderbaarlijke module niet missen! (Frank Wolff, systemisch organisatie adviseur)

Bij de levende anatomie ga je nog dieper naar binnen, leer je luisteren naar het verhaal wat de organen te vertellen hebben, in 3D maak je een reis door het lichaam van de cliënt en dat van jezelf (Tamar Niamut, zangcoach, stemtherapeut bij Voxbuilding en klassiek zangeres)