details

PR & Marketing

INSCHRIJVEN

KLIK IN HET BLOKJE OP   Alle data: +   OM ALLE CURSUSDAGEN TE ZIEN

Inschrijven
Deze cursus, bestaande uit 3 losse dagen, is voor diegenen die nog niet eerder een praktijk hebben gevoerd maar dat wel willen gaan doen en meteen vanaf het begin een goede start willen maken door op 'eigen' manier te communiceren met toekomstige cliënten.
Hij is ook voor diegenen die op zoek zijn naar een passende, eigen manier om hun reeds bestaande praktijk onder de aandacht te brengen zonder al te “pusherig” over te komen.
Dus voor iedereen in het derde leerjaar, tenzij je vindt dat je hiervoor vrijstelling kunt krijgen. Een verzoek daartoe dien je in bij het secretariaat.

Je tijdsinvestering bedraagt drie losse dagen van 10.00-18.00 uur, met tijd ertussen om opdrachten te maken.

Hier vind je informatie over cursusdata, kosten en inschrijven

Introductie
Je praktijk ben jij!
Welke methode of therapie je ook toepast, het effect ervan staat of valt met wie jij bent. Dat geldt ook voor het starten en zichtbaar maken van je praktijk. Door op een professionele en persoonlijke manier jezelf zichtbaar te maken, ga je de cliënten trekken die jij graag in je praktijk hebt en waar jij goed in bent. Het onderzoeken hoe jij jezelf het beste neer kan zetten doe je in deze drieluik.

Omschrijving
In het derde leerjaar komt er zicht op het starten of doorstarten van een eigen praktijk of wellicht heb je een praktijk die wel een oppepper kan gebruiken. Hoe zorg je ervoor dat je een goed lopende praktijk krijgt met de cliënten die bij je passen? Hoe zorg je ervoor dat je duidelijk maakt wie je bent, wat je doet en vooral, wat voor moois jij te brengen hebt? Wat moet je daarvoor doen, en vooral wat niet? Hoe presenteer je jezelf op social media. Hoe maak je je eigen sterke branding van wat jij te bieden hebt.
Het is voor velen een uitdaging om een vak als het onze, met al zijn bijzondere fenomenen, op een goede manier voor het voetlicht te brengen, zonder vaag over te komen.

Programma
In deze module van 3 dagen (Branding, Website en Social Media) leer je de basis voor een goede communicatie over ons mooie vak waar je toekomstige cliënten zich echt door aangesproken voelen. Je leert contact te maken met datgene wat jou zelf precies beweegt en hoe je dit letterlijk en figuurlijk kunt vertolken en uitdragen naar de buitenwereld.
Je krijgt manieren aangereikt hoe je jezelf zichtbaarder kunt maken op een bij jou passende manier zonder de gladde verkooppraatjes. Aan het eind van deze drie losse dagen heb je in woord en beeld ontdekt en uitgedrukt, waar jij en jouw praktijk voor staan, waar je daarna mee aan de slag of verder kunt. Dat laat je zien in het ontwerp van je website en een elevatorpitch voor de groep waarin jij jouw visie op het vak en op jouw manier van werken op een voor jou passende manier laat zien aan je medestudenten.

Eerste dag: Branding
Deze eerste dag staat in het teken van je eigen merk maken. Wie ben jij als cranio therapeut. Welke woorden, kleuren, beelden passen bij jou? Hoe ga jij je op jouw eigen unieke manier neerzetten in de wereld van therapeuten. Welke clienten passen bij jou en welke doelgroep wil jij aanspreken? Hoe beter je dat in zicht hebt hoe beter je praktijk gaat lopen. Hoe kun je de doelgroep die jij graag in je eigen praktijk ziet komen daar ook krijgen.

Tweede dag: Het maken van een eigen website
Op deze tweede dag van de module PR en marketing gaan we kijken naar hoe je je eigen website het beste vorm geeft. Het gaat hier niet over het bouwen van een website. Dat is een vak apart. Overigens zijn er tegenwoordig goede systemen waarin het niet moeilijk is om je eigen website de vorm te geven die jij wilt. Sanne zal je daar meer over vertellen.

Derde dag: Social Media
Om je praktijk zichtbaar te maken en te kunnen promoten zijn social media tegenwoordig onmisbaar geworden. Maar hoe doe je dat? Hoe gebruik je social media? Hoe neem jij je plek in en wat werkt en wat werkt niet.
Gastdocent Sanne Franssen is een fenomeen op dit gebied en gaat je op deze dag meenemen in de wereld van de social media. Zij leert je hoe je ze effectief kunt gebruiken, zodat jij zichtbaar wordt in het complementaire veld en dat cliënten jou weten te vinden.
Sanne heeft een eigen marketing bureau met als inspirerende slogan: “Leef je missie met een sterke branding, webdesign en online marketing”.

Hier vind je informatie over cursusdata, kosten en inschrijven