Ondernemen

Ondernemen

Ondernemen is een vak apart. Als Cranio therapeut werk je zelden in een instelling. Verreweg de meeste Cranio therapeuten hebben een eigen praktijk. De meesten profileren zich daarin als Cranio therapeut. Anderen integreren de cranio in hun al bestaande praktijk.

Als zelfstandig ondernemer moet je weten aan welke wet- en regelgeving je moet voldoen, zowel op het gebied van zorgverlening, als op het gebied van administratie en belastingen. Dit leer je op dag Praktijkvoering.

Sommige cliënten zijn lastiger dan je denkt. Zo kun je er tegenaan lopen dat iemand niet betaalt. Of dat je wil stoppen met een cliënt die dat niet wil. Op de dag Communicatie leer je moeilijke gesprekken voeren zonder ze de kans te geven boos op je te worden of klachten tegen je in te gaan dienen.

Om te zorgen dat je als zelfstandig ondernemer ook voldoende werk hebt is het belangrijk dat je weet hoe je op een zorgvuldige manier reclame kunt maken voor je eigen praktijk. Je wilt immers graag de cliënten ontvangen die goed bij jou passen. Branding is het maken van je eigen merk, met je eigen kleuren, logo en uitstraling, precies afgestemd op hoe jij gezien wilt worden in wat jij te bieden hebt als mens, als therapeut. Goede branding is een must om je praktijk neer te zetten. Met goede branding kun je je onderscheiden van je collega’s.

Vanuit een eigen merk bouw je een eigen website op. Als die staat kun je de wereld van de social media in, waar je jezelf zichtbaar maakt.

Onderdeel van de opleiding

Binnen de opleiding hebben we vijf losse dagen die ieder een deel van de ondernemersvaardigheden belichten en uitdiepen. Deze dagen worden sinds 2022 deels gegeven door een specialist op het gebied van Marketing en PR: Sanne Franssen.

Als losse masterclasses

Ook als je al afgestudeerd bent, ben je van harte welkom op één van deze dagen!
Mocht jouw praktijk nog niet lopen zoals jij dat wilt, voel je dan vrij om je voor een of meerdere dagen in te schrijven.